Susan Törnqvist

Den perfekta nyansen av Greige

Ja här har ni den, den nya väggen i den perfekta nyansen av Greige. Tycker det blev så bra, ljust och fräscht utan att vara platt och tråkigt och mkt mer praktiskt än den förra kalkväggen.

Jag har nog jämfört och valt mellan en miljon olika toner av just greige. Men att hitta en som är varm samtidigt neutral & kall. Utan att vara för ljus eller mörk som inte blir för röd eller gul utan som bara är just harmonisk. Som passar lika bra till trä, grått, betong & svart. Som är mjuk men ändå gör något, som ger mig den danska mjukheten men som passar i min hårda New York stil. Ja ni fattar. Att välja färg kan vara en hel omöjlighet minst sagt!

Ramarna till tavlorna kommer från ikea & jag kommer snart ge er en grym rabatt på tavlorna med så håll utkik.

Den magiskt fina mattan kommer från min favorit Vlassic Collection dom gör lätt don bästa & finaste mattorna! Min hittar mi HÄR.


Den här nyansen upplevs olika i olika ljus ibland är den mer grå, ibland mer beige och ibland bara greige.

Så vad har jag målat med nu då?! Samt vad gjorde jag av kalkväggen?!

När vi målade om kalkväggen i köket & det gamla vardagsrummet så bredapackade vår målare över den väggen 2 gånger för att få bort strukturen och ta fram en helt slätvägg igen. För det är så att målar man över en kalkvägg så finns strukturen kvar. Kalkväggen suger också otroligt mycket färg och behöver 3 lager färg för att bli jämt i färgen.

Den här väggen har jag valt att behålla kalkfärgen under då jag egentligen ville ha en ny kalkvägg här men eftersom det är vårt matrum är problemet alla smutsiga barnfingrar på väggen som gjort att den faktiskt fick ryka då det inte är så snyggt med fläckar. Men jag ville ha kvar strukturen och målade med en helmatt väggfärg för att få in lite liv och känsla av just en kalkfärg. MEN som sagt det suger enorma mängder färg och är lite svår målat. Så bara något att tänka på:)

Jag har målat väggen i Nordsjös helmatta Ambiance Xtramatt med glans 2 i nyansen Misty Sarcelles.

För att hitta den perfekta nyansen för just er då?!

Ja det är inte helt enkelt att bara ta en färg som är snygg hos någon annan och tro den blir likadan hemma hos er. Allt beror på ljusinsläpp, takhöjd, material, färger och inredning runt om. Provmåla är ett måste om man är osäker och måla då på det mörkaste och ljusaste stället i rummet med samma färger. Då ser ni hur färgen beter sig.

Sen JÄMFÖR, lägg dom olika nyanserna mot dom olika materialen ni har i rummet. Jag jämförde med golv, bord, stolar, matta, kalksten, övriga färger i hemmet och skåp för att se vilken färg som var snyggast till flest parametrar. Den färgen är den ni ska välja. För färger beter sig verkligen så extremt olika i olika rum och dom olika rummens förutsättningar. Att tänka på med är att ljusa färger i NCS kartan upp till 2500 har en tendens att dra åt blått/lila om man väljer dom i neutral ton.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.