Renoverings uppdatering – Susan Törnqvist
interiorbysusan

Susan Törnqvist

Renoverings uppdatering

Hej fina,

Här står jag mitt i renoverings kaoset och beundrar mitt helt underbara nya golv. Som ni er så landade vi tillslut på det naturliga golvet men som är vitlackad men inte för mkt utan precis lagom. Golvet kommer från Bjelin & heter Karlshamn. Jag är så galet nöjd och som jag längtar nu ska erkännas. Golvet lägger inte vi själva utan Golvek, eftersom grund arbetet är lika viktigt som golvläggningen och eftersom varken jag eller Daniel är speciellt bra på att lägga golv så var det en självklarhet att låta Golvek göra detta åt oss.

Nu händer det något stort, vi ska nämligen hämta vårt helt magiska kök hos Himlekök. DRÖM!! Ni som följer med på stories har sett mig se delar av köket under tillverkningen, kommer filmer på detta med så ni får se:)

Jag ska erkänna att jag blev helt mållös efter att vara där i snickeriet. Jag har ju varit där innan, för 2 år sedan. Då på ett event och det var då jag sa till Matilda att jag måste ha ett Himlekök en dag. För jag blev så kär i hela hantverket. Men så gick jag in där igen, när Anton står och bygger vårt kök och det slog mig bara ännu mer. Hur galet imponerad jag är över Himlekök och hela hantverket.

Många av er frågar mig också om köket vi valt och vi har ju valt ett kök med hyllor, luckor osv i Ask som är vitlackade och målade. Det som jag tycker är så fantastiskt med Himlekök är att det finns så många olika valmöjligheter och i princip noll begränsningar eftersom allt tillverkad just för er för hand. Ett hållbart kök planerat in i minsta detalj för just er. På riktigt, Hur fint?!

Man kan välja ett riktigt lyxigt kök, trästommar och trä hela vägen igenom men man kan också välja ett kök i trä faner, eller ett kök i melami & MDF av hög kvalitet. Allt beroende på vad man gillar bäst själv och ens budget. Men just hela processen med att allt tillverkas just för mig, av en person för hand, inga fasta mått, lager varor som åkt på båt genom halva jordklotet. Det känns så himla hållbart. Sen känns det också så bra att det finns företag som just Himlekök som tar tillvara på hela vår hantverks kunskap som finns i Sverige men som sakta glömts bort med tiden. Anton som bygger vårt kök är utbildad möbelsnickare.

Maria på Himlekök har designat och ritat köket åt oss och sen när man bestämmer sig för att bygga sitt kök så bokas en produktionstid i snickeriet. Anton berättade för mig att innan han börjar såga ut bit för bit enligt ritningen så börjar han med att lägga två dagar i CAD, där ritar han upp skåp för skåp och lägger in allt. Sen börjar dom tillverka köket bit för bit i deras snickeri.

Jag är verkligen helt kär i vårt kök & då har jag inte sett det i närheten av färdigt än. Detta har varit min dröm som ni vet i ca 2 år att få bygga ett eget Himlekök så detta är verkligen en dröm som blir verklighet.

Nej nu dags tillbaka till byggkaoset.

Kram på er!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbysusan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.