Renoverings tankar & att välja golv – Susan Törnqvist
interiorbysusan

Susan Törnqvist

Renoverings tankar & att välja golv

Inlägget är i annonssamarbete med Bjelin


Hej fina,

Snart är den här vyn ett minne blott, hela denna våningen i huset ska i samband med köks renoveringen få ett helt nytt lyft. Hall, trappa, matdel & köket.

Alla köksdelar är redan valda och i full tillverkning i snickeriet i Varberg och för att göra allt det komplett så väntar också ett nytt golv i hela denna delen. Jag har drömt om ett vacker fiskbenparkett så länge jag kan minnas, det känns som en riktigt fin kontrast till vårt fina betonggolv. Jag älskar mixen mellan materialen i sten och trä, känns verkligen som man får in naturens kontraster på någotvis. Vi har fallit för en klickbar fiskbensparkett i Ek från Bjelin, men vilken nyans har varit svårare att bestämma. För det finns så många fina nyanser både oljade och i lack.

Bjelin utvecklar och tillverkar innovativa i trä och andra material som tillverkas i egna fabriker Sverige och norra Kroatien. Utvecklingen av deras golv göra tillsammans med deras systerbolag Vällinge Innovation AB som faktiskt är dom som uppfann klickgovet. Hos Bjelin hittar man flera olika typer av golv, härdat trägolv, parkettgolv, kompostitgolv och fiskbensparkett.

Det är som sagt fiskbensparkett vi har valt och det ni ser på bild är bara en stav, mest för att se färgerna. Med hjälp av Bjelins klickbara fiskbensparkett har det aldrig varit enklare att lägga en fiskbensparkett, inte heller snabbare. Detta främst tack vare Bjelins patenterade klicklås på själva parkettstaven. Så himla smidigt och enkelt, glöm att kladd med lim eller svårigheter med spik.

Bjelins fiskbensparkett är redan ytbehandlad och klar för att läggas. Tack vare dessa innovativa funktioner så kan kostnaden för att lägga en vacker fiskbensparkett hållas nere. Så otroligt bra inte sant?!

Men då är frågan vilken färg på detta fina golvet som vi ska ha hemma egentligen?

På bilden från vänster till höger ser ni först två extra vitoljade golv, i mitten en obehandlad, en vitlackad sen längst till höger två extra vitlackade. Det som skiljer golven åt är att dom tillhör olika serier nämligen Select & Rustik. Det som skiljer dessa åt är att Select är en renare sortering utan kvist och färgvariationer medans Rustik är mer naturlig med kvist och ljus ytved.

Från vänster till Höger:

Oskarshamn, rustik extra vitolja

– Falsterbo, select extra vitolja

– Obehandlad

Karlshamn, rustik vit mattlack

Lycksele, rustik extra vit mattlack

– Boden, select extra vit mattlack

Oj oj oj som jag har haft svårt att välja, Daniel har nästan gett upp åh tillslut bara sagt välj du älskling så blir det bra. Medans jag inte kan välja. Fjärde renoveringen in så är jag mer noggrann än någonsin med att göra “rätt” val. Hela köket vi bygger bygg i vacker Ask, tillverkad bit för bit förhand just för oss i Varberg 3,5 mil hemifrån. Med ett enormt stort fokus på hållbarhet. Alla materialval vi gjort sen den senaste renoveringen är tagna med fokus på fina material av högkvalite. Jag kan möblera om, byta detaljer, blommor och textiler samt måla om titt som tätt men dom där avgörande materialen måste kännas genomtänkta.

Ville jag gå mer ton i ton med köket eller ville jag spela än mer på det naturliga? Min vision har någonstans varit ett tidlöst Scandinaviskt hem som flörtar med New York. Det känns viktigare nu kanske mer än någonsin tidigare att verkligen tänka till när vi renoverar. Så att de valen vi gör känns hållbara för framtiden. Att materialen åldras fint att det känns både praktiskt men estetiskt snyggt och att golven går att slipa om något skulle hända. Bjelins fiskbensparkett går att slipa ca 3 gånger vilket är perfekt om något skulle hända.

Jag tror att jag faktiskt har landat i valet av golv och en motivering till varför jag valde just det tillslut. Men ja sparar lite på en karamellen, för golvet kommer faktiskt levererat redan på torsdag:)

Men va ren nyfikenhet, viket av dessa nyanser på Bjelins fiskbensparkett tycker ni att vi ska ha här hemma?

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbysusan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.