6 tips på att bygga en tavelvägg samt en härlig tävling – Susan Törnqvist
interiorbysusan

Susan Törnqvist

6 tips på att bygga en tavelvägg samt en härlig tävling

I annonssamarbete med Desenio

Hej fina,

Som ni vet så älskar jag att skapa förändring hemma, nu har jag skapat lite ny känsla med fina posters från Desenio. Jag gav sovrummet vacker mjukhet med fin fotokonst med varma mjuka toner med motiv från strand, hav och sommar. Ett perfekt lugn och harmoni i ett sovrum. Otroligt mysigt och dom dova lugna tonerna passar perfekt med den känsla jag vill ha i sovrummet.

Visst blev det så himla mysigt?! Jag gillar verkligen att låta konsten på väggarna skapa en känsla, i det här fallet tycker jag verkligen att det blev just så. Mysigt och harmoniskt och så fina motiv som får en att längta lite extra efter vågornas brus och sand mellan tårna.


I vårt vardagsrum fick jag verkligen fram takhöjden genom att hänga tre posters på höjden. En spegel Brevik trollar ännu mer med ljuset. En tavelvägg kan man hänga på fler olika sätt, bara fantasin sätter gränserna. Jag verkligen älskar motiven på denna fotokonsten och den passar verkligen så bra precis här. Håller ni inte med?


Vi bytte som ni vet precis plats på matrum och vår lounge här hemma och givetvis passade jag på att göra om lite på väggen med lite härlig abstrakt konst. Jag tycker det blev så bra, att även hänga konsten lite asymmetriskt på väggen gjorde sig bra på väggen. Den fina färgskala gjorde sig också väldigt bra i rummet som är fullt av ljus, mjuka textiler och den ljusa färgskalan. Jobbar man också ton i ton skapar man ett lugn samtidigt som det händer något fint på väggen.

Just nu har jag tillsammans med Desenio en tävling på instagram där en lycklig vinnare kan vinna ett presentkort 1000:-. Så himla roligt! Ett perfekt tillfälle att förnya känslan i hemmet med lite nya fina posters.

Tävlingsreglerna är enkla och ni kommer som sagt till tävlingen på instagram.

– Ni berättar vilket rum hemma ni vill förnya känslan i med nya posters från Desenio.

– Taggar 3 vänner som ni tror vill vara med i tävlingen.

– Följer mig och Desenio instagram.

Hoppas att ni vill vara med och tävla, vinnaren dras och presenteras den 23/6.

Lycka till!

Ni kommer direkt till tävlingen HÄR

Tänkte även passa på att ger er lite tips på hur man kan tänka när man bygger sin tavelvägg. Tips som jag brukar tänka på själv när jag bygger mina väggar hemma.


– Mixa –
Jag gillar att mixa, mixa antingen storlekar eller format speciellt när jag hänger två tavlor tillsammans. Att mixa en stående ihop med en liggande i samma format skapar intresse. En större tavla ihop med en mindre ger samma intryck. Och mixa ramarna, gärna i flera olika färger!

– En röd tråd! Det jag konstant tjatar om men som är lika viktig i varje litet element i inredningen, det är så man får till den där harmoniska helhetskänslan. Bygg din röda tråd på tema, färg, uttryck, känsla eller personlighet.

– Symmetri i asymmetrin! Låter det konstigt eller krångligt?! Egentligen mycket enklare än det låter. Vill man bygga en tavelvägg helt symmetrisk är det galet fint. Vi har det så i vårt matrum, det är så snyggt, stilrent & klassiskt. Men vill man som mig ibland busa till det lite är det ändå viktigt att behålla någon form av symmetri i denna asymmetri. Försök att hitta några linjer och förhålla dig till. Toppen på ena tavlan kan vara där den andra slutar exempelvis. Då finns det linjer som håller symmetri även om ramen blir osymmetrisk. Ett annat exempel är att håll en symmetrisk ram och där inne låta tavlorna vara mer osymmetriska.

– Låt mellanrummet tala! Ja vilket avstånd man håller mellan sina ramar kan verkligen vara A & O. Jag brukar hålla ett avstånd mellan 5-7cm. Mindre blir för tajt, känns mörkt & trångt medans ett för stort kommer kännas spretigt och osammanhängande.

– Tänk på proportionerna! När man bygger en tavelvägg bestående av en mix av olika storlekar på ramarna så krävs lite planering för en bra balans mellan formaten för rätt balans och proportioner. Ex: en liggande 40×50 passar utmärkt ihop med en stående 50×70. Två stående 21×30 bredvid varandra under/över en stående 50×70 eller liggande 40×50 passar också perfekt ihop. På så sätt skapar man en balanserad grund att bygga vidare på.

– Låt golvet vara din bästa vän! Vill man inte bara gå på känsla som mig så är det vanligaste och enklaste tipset att lägga ut tavlorna på golvet först i den ordning ni vill. Är det nått som känns fel så är det bara att ändra direkt utan extra spikhål i väggen! Kalas bra ju! När man ger bort en tavelvägg så lägg ut alla i ramar på golvet först, ta en bild och ge bort ihop med paketet. Perfekt för Den som får den fina presenten & allt redan är klart att spika upp!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbysusan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.