Drömköket är verklighet! – Susan Törnqvist
interiorbysusan

Susan Törnqvist

Drömköket är verklighet!

Hej fina!

Åh ni som läst den här bloggen länge och som följer mig på Insta vet att jag drömt om ett nytt kök så otroligt länge. På riktigt aktivt att jag vill ha nytt kök i går dom senaste 2 åren. Så efter sommaren just för 2 år sedan så var jag på ett event ihop med Himlekök & studio pompone i Varberg. Jag blev helt kär i köken som Himlekök bygger när jag var där. Dom byggs för hand i deras fabriker i Varberg och Falkenberg som bara ligger ett par mil söder om oss. Vi fick se hela processen i deras verkstad och då efter det mötet så kände jag bara som jag vet att jag skrev på bloggen då med. Jag måste ha ett Himlekök någon gång. Det var min ultimata dröm, ett platsbyggt drömkök anpassat för vår stora familj och vårt hem. Nu är vi här när den drömmen är verklig. Kan knappt beskriva lyckan!

Igår var jag ihop med Jennie och Maria från Himlekök hos Costentios kontor utanför Göteborg och valde ut Sten till köket och vi landade i en som är så fin! Som vi bollat fram och tillbaka, men någonstans så har jag landat i att jag vill bygga ett hållbart, tidlöst kök för generationer som känns både praktiskt men som är snyggt men också något som är just hållbart. Inte ett kök för en trend som råder nu utan ett kök som vi kan leva med år efter år som alltid känns passande av material jag gillar nu, som jag gillat länge och som jag kommer gilla i framtiden. Så därför har en del val som jag kanske hade gjort om jag bara levde för vad jag gillar exakt just nu fallit bort. Jag ihop med Jennie & Maria har vävt in accpekten att detta är vårt hem med en stor familj och många personer med vänner och familj i ständig rörelse men att det också är mitt jobb. Min målarduk som måste fungera i foto och film men som också ska vara något mer än bara snyggt. Det ska finnas olika fotovinklar men det ska också finnas en tanke om varför det skåpet är där och vilken funktion det har i vårt dagliga liv. Allt det där som man faktiskt inte kan få när man väljer att bygga ett kök med fasta stommar, med fasta lösningar på bredd, djup och höjd. Nu är allt istället på millimetern anpassat efter vårt hem och våra förutsättningar med lösningar för oss. Jag är så kär! Allt det där är fångat och allt det där finns med på ett så givet och naturligt sätt samtidigt som det är det finaste köket jag sett och då har jag bara sett en 3D skiss på ritningen på datorn.

Ni får följa med på detta först mötet i en vlogg som faktiskt ligger uppe på min Youtube nu, ni hittar den HÄR.

Där får ni se exakt hur allt hänger ihop i själva köks delen men jag håller lite till på delarna om hur vi ska dra ut köket även i det som är matrum idag:) det är något vi bollat fram men som känns så naturligt på någotvis.

Det här är verkligen mitt drömkök, kommer aldrig vilja flytta härifrån känner jag nu när min dröm om ett riktigt kök på riktigt ska få flytta hem till oss. Drömmen!! Här kommer lite små skisser ni kan få njuta av och snart kommer andra vloggen i denna resan med, hoppas ni tycker det ska bli roligt att få se allt från riktning hela vägen in i mål och även efteråt. Har ni frågor så tveka inte att ställa dom här eller på Insta!

Kram fina❣️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbysusan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.