Susan Törnqvist

Kastar upp alla spelbrickor och ser vart dom landarealen

Hej fina,

Hoppas ni mår bra! Alltså hjälp veckan r swisha förbi, Gud. Haft en vecka med mycket jobb, tråkigt pappers jobb som är så oinspirerande så jag kräks men med en utbildning i ekonomi så är det bara att stålsätta sig och göra. Jag belönade mig dock med en ommöblering sen, haha.

Jag var på Himle kök i Varberg förra veckan, vill ha ett nytt kök. Vi behöver ett bättre planerat kök för en stor familj med mer plats och sen håller det på att falla sönder lite efter sina 8 år. Luckor som trillar ner & socklar som lossnar. Jag blev ju kär i Himle kök redan för snart 2 år sedan när jag fick en guidad tur i deras fabrik som ligger just i Varberg bredvid showroomet. Köket hos oss är i delen bygg på 30-talet med många konstiga mått och väggar & dörrar. Jag vill ha en kök som ska kunna stå i 100 år men som jag kan byta färg på om jag tröttnar men som känns nytänkande och tidlöst, med smarta lösningar och som man kan platsbygga för alla våra konstiga mått och vrår. När jag var där Frågade både Maria & Jennie om jag inte kunde tänka mig att ha köket även ut i loungen. Och så har vi ju haft det, när vi hade byggt klart stod matbordet där och loungen var i glasrummet. Men då använde vi aldrig loungen, iofs hade vi en barngrind in dit, Thelmis va bebis och Thyra liten så vi satt inte ner på samma sätt runt matbordet då.

Så jag funderade och sa, tänk att ni Får kasta upp alla spelbrickor ni har i luften och låt som landa precis som ni vill. Men jag som inte kan hålla mig ville se hur det skulle kännas att bygga ut köket i loungen. Om det passar vårt sätt att röra oss som familj och hur vi utnyttjar vårt hems alla rum om vi flyttade. Sagt och gjort så beslutade jag att flytta om och såhär blev det tillslut. Det känns så bra som det är just nu. Vad tycker ni?

Nu är jag nyfiken på att se ritningarna från Himle kök och se vad dom hittar på i köket. Jag har lite tankar själv men ville inte säga så mycket mer än några måsten innan. Tänkte jag vill inte begränsa något.

På tal om något annat så kommer nu nått ni inte vill missa.

Den här sommardrinken en Rabarber spritz måste ni testa! Bland det godaste vill jag lova er, lika god med alkohol som utan. Spara & ”laga” det här receptet nu darlings. Kommer rädda er i sommar😉

Rabarber spritz

Du behöver:

– Rabarber

– Socker

– vatten

– citron

– valfritt bubbel

– lime

– mynta

– bubbelvatten 

Gör såhär:

Börja med att koka en rabarberlag, super enkelt faktisk.

– skala rabarber och dela i stora bitar. Ca 0,5 kg rabarber & 1 1/2 dl socker som ni Sedan mixar ihop. Lägg sedan i vatten ca 1,5 dl & 1/2 citron och låt koka i ca 15 min innan ni silar av den. Låt svalna.

– Ta sen ett glas, mortla 2 lime klyftor med mynta & fyll med 1/3 rabarberlag. Fyll sedan på glaset med bubbel men toppa med en skvätt bubbelvatten. Gärna riven rabarber och lite mynta.

Mummmmsss!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.