Susan Törnqvist

Hur får man till den Röda tråden?!

Hej fina,

Att inreda fönster och att gå till den röda tråden hemma verkar vara något många av er tycker är svårast när det kommer till Inredning. Så självklart ska jag ge er tips på båda två här i veckan. Men vi börjar med den röda tråden tänker jag.

Det som koppar ihop hemmets alla rum till en gemensam stil och känsla. Det betyder inte att alla rum ska se likadana ut med handlar om att med små knep koppla ihop intycken så att samma känsla infinner sig i hemmet oavsett vart man befinner sig.

När jag jobbar med mode så pratar vi alltid om detta, att vi ska bygga våra butiker på en rödtråd. Att skyltfönstret, a-ytan och butiken skulle andas samma känsla. Detta är något som verkligen sitter i mig sen jag började i modebranschen.

Jag tänkte ge er mina små tips på hur jag har arbetat med vår röda tråd här hemma. Att få till den röda tråden ger precis den där enhetliga & harmoniska känslan man vill åt i ett hem och det som kan vara avgörande för att just skapa den känslan i sitt hem. Att får ihop det utan att det känns spretigt och rörigt.

Så hur ska man egentligen tänka?

Att skapa en röd tråd kräver såklart lite planering och tanke. Som sagt så handlar det inte om att man måste måla alla rum i samma färg eller välja samma typ av möbler överallt utan att hitta en gemensam nämnare, nått som skapar igenkänning & knyter ihop dem berömda säcken. En upprepning, att man på något sätt får med sig en gemensam nämnare genom hela hemmet.

Här hemma har jag utgått från min grundtanke i den stil & känsla jag vill åt & haft den som ett ledord: Köpenhamn vs New York och utifrån det valt några grundstenar som på olika sätt återkommer i olika former i alla våra rum. New Yorks svärta, hårdhet & coola edge i kontrast mot Köpenhamns mjuka, avslappnade, nonchalanta skandinaviska stil som är allt annat än stel och avskalad.

Exempelvis så har jag några bas färger och material som återkommer: Grått, svarta accenter, grå/grönt/ beige, torkade växter, trä och glas. Dessa saker går som en röd tråd genom alla rum hemma. Vi har vår signatur glasvägg mellan lounge & vardagsrum samma typ återkommer även som dörrar in till vårt sovrum. På så sätt skapar man harmoni och lugn genom återkommande element.

Så mina bästa tips för att lyckas med den röda tråden är:

– Utgå från din stil/känsla och försök bestämma dig för ett ledord att luta dig mot

– Hitta din färgsättning, välj färger med samma klarhet för att få en enhetlig känsla även om du gillar massor av färg

– Återkommande material, tänk upprepning

– Låt ditt val av färger återkomma, det kan vara på en vägg i ett rum, på en kudde i ett annat och i en vas på det tredje

– Välj ut dina accentfärger

– Håll ihop golven, försök att ha samma golv i hela hemmet.

– Hitta detaljer som kan återkomma i hemmet i olika utformningar

– Gröna växter & blommor är ett bra sätt att skapa en röd tråd med

– Moodbord, har du svårt att se helheten är ett moodbord ett perfekt verktyg. Samla det du vill köpa, färger och inspirations bilder inlett kollage för att se hur helheten känns.

Ha nu en magisk dag bästa ni!

Kramar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.