Total makeover – Susan Törnqvist
interiorbysusan

Susan Törnqvist

Total makeover

Hej fina,

Alltså wow vilken respons efter mina före och efter bilder på vårt hus igår på Insta. Ja det är nästa svårt att förstå att det trotts allt faktiskt är samma hus. För vårt hem har varit med om en hel del, vi köpte ett hus byggt på 30-talet i extremt stort behov av renovering. I princip så rev vi hela insidan, allt från golv, tak & väggar. Bytte all el och två ytterväggar va så ruttna att nästan hela byttes ut. Då

I någon vision om att behålla det charmiga lilla huset på landet i 30-tal stil. Vi visste också att vi måste bygga ut om vi ska bo här som familj. Så steg 1 bestod av totalrenoveringen av det gamla huset. Sen kom Thyra & en utbyggnad låg på paus. Sen kom steg 2. En rejäl utbyggnad som drog med sig en ny mindre renovering av det gamla huset. En massa tid, otroligt mycket pengar senare så står vi där med em önskan om nytt kök och uppfräschning av det “gamla” badrummet. Någonstans så ser man alltid något nytt haha. Men vi har också gått från att bo här jag & Daniel till att bli en familj om 5 vilket hela tiden ändrar sätter att leva och bo på något vis.

Idag har vi en helt annan dröm, köpa en tomt och bygga ett helt nytt hus. Vi vet exakt vad vi vill ha, vi vet vart vi vill bo men då vill vi också inte kompromissa. Ska vi förverkliga den där husdrömmen så kommer det att kosta och det är då vi önskar att vi kunde vinna ex antal miljoner på Lotto. Haha Vi kanske är helt knäppa men någonstans så älskar vi det här lika mycket. Både jag och Daniel drivs mest av våra kreativa sidor. Daniel kanske lite mer praktisk än mig, jag tänker bara snyggt. Haha men vi är båda extremt kreativa och drömmer alltid på något konstigt sätt alltid om något nytt. Det finns alltid nya projekt i det här huset, alltid nya idéer. Antagligen för att vi är sådär rastlösa. Daniel är ändå på så många av mina idéer men behöver ofta tänka efter lite mer än mig, jag är tvärtom. Vet jag vad jag vill ha så ska det helst vara på

Plats igår. Haha. Gärna också utan stök & bök.

Jag tänkte visa er lite fler bilder på resan vårt hus faktiskt varit med om. Från 2012 till idag snart 8 år senare.

Helt galet att det faktiskt är samma hus, det är svårt att tro och för Mig är det ännu svårare att förstå vad det var som då den där regniga april dagen falla för det här huset. Haha.

Välkommen till en tripp Done memory lane helt enkelt.

Helt galet att detta är samma hus. Idag är

Huset så Stort att det inte ens kommer med på en hel bild. Hela vårt matrum i glad syns inte på bilderna och inte hela den gamla delen heller. Men vi har ju också gått från ca 100 kvm till mer än det dubbla.

Ja det här lilla rummet har varit med om mycket helt klart. Från vardagsrum till matrum för att nu bli en som vi kallar det lounge. Också en helt del skillnad i stilar. Det skiljer alltså sådär 8 år på fösta och sista bilderna och resten är däremellan. Haha

Hallen / punchverandan, verkligen bastu känsla som gick till något i kritvitt till

Att sen idag bli helt annan men det insåg att den fotar jag aldrig så den har jag inte ens bild på att visa just nu så ni får hålla tillgodo lite till.

Jag

Asså trappan som också då var ett eget rum måste ju vara ett av det fulaste jag sett. Idag ser det inte alls ut i närheten av såhär men samma som med hallen får fota detta i veckan och visa er. Haha

Ja mellan renoveringarna så hände det också en hel del som ni kan se här. Hjälp. Haha

Ja en utbyggnad & 3 barn senare så fick det lilla 30 tals huset väldigt många fler rum och då visar jag inte ens allt på bild🙈 men ja ni förstår vad det här huset gått igenom på

Bara 8 år sen vi tog över det nu 90 år gamla huset. Inslag står det där i en helt ny kostym.

Frågan är om vi lyckas förverkliga vår dröm om ett helt nytt hus där vi får visa allt vi lärt oss genom den här husdrömmen.

Kramar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbysusan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.