Susan Törnqvist

Mina 14 bästa Ikea hacks samlade

Så galet roligt och härligt när ni gillar mina inlägg här på bloggen. Alltså alla era kommentarer och kärlek betyder så mycket! TACK ni är fantastiska!!!

Ni älskar ju Ikea hack och mitt senaste med Söderhamn möbeln och blev ju verkligen så uppskattat så jag tänkte jag kilar in här med att visa några härliga Ikea hacks jag gjort hemma, alla samlade i ett och samma inlägg. Tänkte det kanske är lättast. Hoppas ni kommet gilla dom lika mycket:)

Ni vet ju hur mycket jag gillar att mixa just Ikea med dyrare design möbler.

Söderhamnsoffan blir lyxig linnesoffa

Ja vi börjar med min älskade linnesoffa här hemma. Detta är Ikeas klassiska söderhamnsoffa som fått en fin mjuk linneklädsel från Bemz. På så vis fick jag den lyxiga linnesoffa jag önskade men istället för att betala 20000:- kostade det runt 7000:-. Mycket bra tycker jag speciellt eftersom denna klädseln med är tvättbar, nästan ett måste med små barn hemma. Haha

Köket under 4000:- 

Ja jag tröttnade på vårt vita lantliga kök & hade inte tid att vänta på ett nytt kök innan inspelningen av Vem bor här så vad gör jag?! Jo fram med färg och målar köket i en mörk varm grå ton & byter knoppar. Vips blev köket mindre lantligt och fick ett het nytt uttryck under ynka 4000:- så bra ju! Vill ni läsa hur jag gjorde hittar ni det HÄR. 

Vill man inte måla utan bara behålla stommarna på sitt Ikea kök men få nya dörrar så finns det massor av företag som säljer just detta. Googla bara dörrar Ikea kök så kommer massa olika alternativ upp:)

Billy bokhyllor

I Matheos rum har jag då satt ihop tre smala Billy bokhyllor och sedan målat dessa i samma ton som väggfärgen. Tycker det är så fint och harmoniskt med ton i ton. Håller ni inte med?! Hur jag gjorde hittar ni HÄR. 

Klädställning av bockben

En klädställning till baby?! Jag hur smidigt som helt för ynka 100:- Ikeas Lerberg ett par bockben blir perfekta som klädställning för dom små och kostar som sagt bara 100:-/st. Så bra ju!!

Ivar skåpet från kvartsstavar & stenskiva

I vårt matrum har vi ett Ivar skåp från Ikea som jag målat i samma färg som väggen och klätt i kvartsstavar som har limmats på.På toppen har jag lagt en kalkstenskiva på. Denna är måttbeställd från vårt närliggande stenhuggeri. Tycker skåpet blev så fint och lyxigt på ett annat sätt.

Lyft bestå möbeln med toppskiva i marmor

På tal om stenskiva så har jag på vår beståbänk i hallen lagt på en marmorskiva från Superfront. Vips så blir skåpet mycket lyxigare och finare. Håller ni inte med?!

Soffan får nytt utseende

Ett par nya ben kan verkligen lyfta en hel soffas utseende. Dom jag hade på vår Söderhamn soffa kommer från Pretty peg som har massor av fina ben till mängder av olika Ikea möbler! Så smart och enkelt!!

Lyxfåtölj med nyklädsel

Ja jag måste ju ha med detta hör med såklart. På detta Ikea hack sparade jag hela 16000:-, då jag spanat in en snarlik designfåtölj för över 20000:-. Detta genom att använda mig av en Söderhamn 1 sits del som är 1 meter bred, sätta på armstöd och sedan klä den i ett vitt Linnetyg från Bemz. Mitt hette Absoluty Linnen White. Älskar den!!

Lampa av sänghimmel

I somras gjorde jag något heltokigt, något som ska bli en lampa hade jag tänkt. Ett Ikea hack för typ 99:-. Ikeas sänghimmel för utomhusbruk Solig hängde jag upp i taket, knöt en knut på och klippte sedan av. En lampsladd på det och jag har fått en mysig taklampa för typ 100:-.

Bestå skåp – Front cover

Det här skåpet må se ut som ett dyrare design skåp. Men det är faktiskt en stomme från Ikeas Bestå som sedan fått nya fronter, sidor, toppskiva, dörrar, handslag & ben från Fromt Cover. Även Superfront erbjuder samma upplägg. Ett perfekt att designa sitt egna designskåp helt efter egna önskemål och till en mycket bättre prislapp

Bestå skåp med rotting 

Ja det måste ju iaf visas upp här med tycker jag om någon av er mot förmodan missat detta Ikea hack med rotting. Om hur jag gjorde kan ni läsa HÄR. 

Ikea duktig köket

Ett av mina Ikea hacks som hängt med längst tror jag som barnen fortfarande älskar lika mycket som när jag gjorde det för 5 år sedan. Ikeas duktig barnkök, jag målade hela skåpet invändigt och utvändigt. Klädde skivan i dekorplats, sprayade alla detaljerna och tog sedan baksidan av en 50×70 ram, klädde med en tapet som ser ut som kakel och häftade fast på baksidan. Vips så blev det tråkiga Ikea köket både en fin inredningsdetalj och barnens absoluta favoritleksak genom åren. Lite pilligt men inget svårt egentligen. Jag är extra nöjd över just skivan så köket får en baksida och inte behöver slita på väggen:)

Sundvik barnsäng

När Thelmis skulle få en ny barnsäng så tyckte jag det var galet svårt att hitta en fin växasäng. Valet föll på Ikeas Sundvik men med en ommålning. Jag köpte vanliga dörrknoppar på Beijer och limmade på hörnen sen målade jag hela sängen i en matt kalkfärg som är speciellt för möbler i en ljust beige/rosa ton. Vips så blev den annars rätt tråkiga Sandviksängen jättefin:) Busenkel med dessutom!

Billybokhylla med rotting

Jag bara måste ju visa upp och tipsa er om min fina vän Matildas Ikea hack med! Ni som missat kan läsa mer om hur hon gjorde HÄR. Men visst är det så snyggt! En Billybokhylla med dörrar och rottingväv, så galet fint! Ett Ikea hack 2.0 helt klart!


Det här va lite av mina. Finns ju oändligt många möjligheter att förvandla vad som helst med lite fantasi och DIY ju. Har ett Ikea hack i huvudet jag bara längtar efter att sätta tänderna i. Måste bara hitta alla tillbehör först:)

Vilket är erat favorit Ikea hack?!

Gillar ni sån här typ av inspo?! Tryck på hjärtat om ni orkar så jag vet♥️

Kramar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.