Susan Törnqvist

Världens klant

Hej fina,

Ja här ser ni orsaken till min klantiga olycka som slutade i en färd till vårdcentralen i en blodig kökshandduk med en bebis i famnen. Ja vi börjar från början.

Jag skulle göra dessa galet goda och sjukt krämiga chokladbollar på dadlar. Receptet kommer längre ner:) Mixade av någon dum anledning dadlarna & havregryn med stavmixer. Gick ju inte då dadlarna fastande i mixern. När jag skulle peta ut dom ur stavmixern med fingret råkar jag ju då trycka på start knappen med fingret i mixern. Ja ni förstår själva, det blev uppskuret och jag insåg rätt snabbt att detta hjälper inte med plåster så snabbt i väg till vårdcentralen med Matheo på höften. Då det inte går att sy för att det spricker för lätt på en finger toppen och det blödde på tok för mycket fick hon tillslut tejpa ihop och lägga ett tryck bandage och jag skulle vänta 20min. Då bajsar M & jag har ju åkt utan något med mig, så bara hem igen, byta blöja för att sen åka tillbaka till vårdcentralen. Det blöde fortfarande då, så det slutade med en tejpning för det var det bästa efter utgångsläget. Så nu har jag ett stort bandage på fingret som ska sitta en vecka. Hoppas det inte blir infekterat bara.

Allt gick ju faktiskt väldigt bra, ont gör det såklart men mest är jag ju bara enormt klantig. Asså hjärnsläpp delux, man stoppar ju inte in ett finger i en stavmixer som är i kopplad. Men när det ska gå snabbt så🙈

Hämtade tjejerna på väg hem från vårdcentralen då det ligger påväg hem och gjorde med deras hjälp klart dom goda dadelbollarna.

Superkrämiga dadelbollar med havssalt

Du behöver:

11 dadlar

3 dl havregryn

1/2 dl kaffe

1/2 dl havremjölk

4,5 msk kakao

1 dl kokosolja

– Lite havssalt

Kokos

Gör såhär:

– Ta ut kärnorna ur dadlarna och mixa sedan. Dadlar och havregryn. Använd mixer INTE stavmixer. Haha

– När det blivit grynigt och kladdigt tillsätt övriga ingredienser.

– Arbeta ihop till en jämn och krämig smet.

– Rulla till bollar och doppa i kokos.

– Låt stå i kylen 10-15 min & njut den! Dom är så goda och krämiga.

Mumms!!

Något jag fått så många frågor om är hur jag gjort med regeln på mitt DIY bord och hur skivan sitter fast så jag tänkte ni skulle få se detta här nu:) älskar verkligen bordet och är så nöjd!

Underredet är gjort av gjutrör i papp som är målade och spacklade. I det liggande röret står som sagt en regel för att få det stabilt så det inte viker sig. Men det rullar inte iväg utan står stadigt. Skivan sitter inte fast på något särskilt sätt utan den är ju väldigt rejäl. Ett säkerhetsglas som är 1 cm tjockt vilket gör att den väger massor så den är väldigt stabil så inget farligt för barnen.

Såhär ser det ut med regeln.

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.