Ett favorit Ikea hack – Susan Törnqvist
interiorbysusan

Susan Törnqvist

Ett favorit Ikea hack

Hej fina,

Hoppas ni har en fin start på veckan! Igår fick vi hämta hem en snorig liten tjej på föris. Förkylning och lite höjd kroppstemperatur men ändå väldigt pigg fast man ser på ögonen att det är vinterförkylning. Lilla hjärtat♥️

Något jag fått så många frågor om det sista är det här Ikea hacket jag gjort på vårt Ivar skåp. Otrolig enkelt ändå och väldigt kul. Eftersom ni frågat hur jag gjort tänkte jag ni skulle få det här:)

Du behöver:

– Ivarskåp

– Kvartslister

– Settlim

– Tyngd ( jag använde kakelplattor )

– Toppskiva Sten eller trä

– Färg

Gör såhär:

– Såga kvartsstavarna i rätt längd. Jag hade tur och fick killen i butiken där jag köpte mina som sågade alla i rätt mått åt mig.

– börja i mitten och limma varje stav med sättlim och se till att överkanten är rak hela tiden.

– Gör en lucka i taget och när den är klar lägg på en tung uppe och nere och låt torka. Jag använde två stora kakelplattor men ni kan använda vad ni vill.

– Upprepa sedan med nästa lucka.

– När båda är torkade måla eller betsa i valfri färg. Jag valde samma som vår väggfärg.

Man behöver en toppskiva för att det ska bli snyggt när man lägger på ribborna på luckorna. Jag måttbeställde en i kalksten från en stenhuggare men en träskiva går lika bra.

Det som tar tid är egentligen att vänta på att det ska torka annars går detta snabbt och enkelt och ja tycker det blir så snyggt. Det kostar inte heller speciellt mycket vilket är extra härligt! Beroende på vilken färg/bets, toppskiva eller likande man väljer kan man få ett helt eget uttryck på sitt skåp.

Man älskar ju Ikea hacks, håller ni inte med? Har massor hemma och gör nog minst 2 nya varje år. Så himla roligt, kreativt och blir oftast väldigt fint och så prisvärt!

Håller ni inte med?

Kramar♥️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbysusan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.