Veckans mattips – Susan Törnqvist
interiorbysusan

Susan Törnqvist

Veckans mattips

Hej bästa ni,

Hoppas ni har en härlig helg! Idag kommer premiären på ett inlägg så många av er önskar nämligen veckans mattips. Kul att så många av er gillar det jag lagar och vill ha tips & recept. Problemet är väl mest att jag inte har några mått utan bara kör och smakar av. Eftersom så många av er önskat detta tänkte jag vi testar detta som ett nytt segment på 2020 att varje söndag bjuda på veckans mattips. Snabba enkla och goda rätter att slänga ihop i vardagen när man inte har någon som helst idé vad man är sugen på. Vad tror ni? Kan det bli bra?

Denna veckan tänkte jag bjuda på fyra favorit rätter vi har hemma. Jag drar oftast till väldigt mycket fräsch mat, mycket sallader, syra och asiatiska smaker. Tycker det är det godaste som finns. När det är lättlagat och hälsosamt utan att bli för Krångligt eller jobbigt. Kan det bli bättre? Jag äter ju inte heller kött utan fisk eller vegetariskt, men kommer försöka bjuda på en mix här:)

Veckan mattips är följande:

Grönkålspasta

Ett av mina favorit recept och otroligt älskat av alla. Snabbt och enkelt.

Du behöver:

Pasta (jag använde spagetti)

Tomater

Citron

Parmesanost

Vitlök

Grönkål

Tryffelolja

Olivolja

Honung

Socker

Salt & peppar

Tomaterna:

Lägg på en ugnsform, häll på olivolja och toppa med socker, honung samt salt och peppar. In i ugnen tills dom blivit härligt gratinerade.

– Koka pasta enligt anvisning på paketet

– Skär grönkålen i mindre bitar och skölj. Lägg olja i en stekpanna och skrek dom mjuka och lite krispiga. När dom mjuknat riv i en vitlöksklyfta och salta & peppra.

– När pastan är klar på med lite tryffel olja toppa med svartpeppar & salt.

-Nu lägger nu på grönkålen & tomaterna. Därefter river du över parmesanost, citronzest sen toppas du med några droppar citron samt salt & peppar. Klart!

Mums mums mums säger jag!!

Tonfiskröra med grönkåls sallad

Du behöver:

Majonnäs

Salladslök

Chillisås

Tonfisk

Parmesanost

Vitlök

Citron

Salt & Peppar

Finbladig grönkål

Avokado

Tomat

Gör såhär:

– Blanda majonnäs med tonfisk, chillisås, salladslök, vitlök, parmesanost, citron & salt och peppar till en röra.

– Gör en sallad på grönkål, tomat och avokado.

– Lägg röran på toppen av salladen och toppa med lite citron, peppar och parmesanost.

Halloumi tacos

Enklare än såhär blir det nog inte och hjälp så gott!

Du behöver;

Halloumi

Avokado

Vitlök

Chili

Citron

Salladslök

Mango

Koriander

Tacobröd

Gör såhär:

– Mosa avokadon med citron, chili, vitlök, salt & peppar.

– Gör en salsa på mago, avokado, chili, citron, salt, peppar & koriander.

– Stek halloumi

lägg sedan allt i tacobrödet och toppa med koriander.

Caesarsallad med svartkål & marinerad quornbitar

En vegetarisk och ny take på en klassisk caesarsallad. Super god!

Du behöver:

Quornbitar

– Rödlök

– Svartkål

parmesanost

Caesar dressing

– Rapsolja

– Sweetchillisås

– Tomat

– Salt & Peppar

Gör såhär:

– Lägg quornbitarna i en påse med rapsolja, sweetchillisås och salt & peppar. Marinera ihop det och låt stå typ 5 min. Stek dom sen så dom blir mjuka och får en fin yta.

– Lägg svartkålen på en plåt i ugnen med olja, citron & salt och peppar. Likt grönkålschips. Låt dom bli lite krispiga.

– Skär tomater och rödlök.

– Blanda sedan ihop alla ingredienser i en skål, toppa med Caesar dressing och parmesanost.

Supergott!

Hoppas ni gillar detta lilla inslaget med veckas mattips och om ni gör det så glöm inte att trycka på hjärtat eller lämna en kommentar så jag vet♥️

Kramar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbysusan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.