Susan Törnqvist

Är det någonsin bara bra?!

Hej fina,

Jag måste bara få lov att skriva av mig lite. Ja det är lite mycket i huvet och livet i stort just nu så jag är kanske extra känslig men ibland så får man liksom nog.

För ett par år sedan så fick jag ofta pikar om att om jag valt att vara öppen med mitt hem & liv i sociala medier så vart jag faktiskt tvungen att visa allt. Barnen var inte med så ofta för dom ville inte och jag kände att det är något dom måste få bestämma. Då fick jag stå i försvar och ifrågasätta om allt verkligen är så svart eller vitt?! Så

Nu ett par år senare med massor av mer erfarenhet & en helt annan trygghet så är baren mer ett naturligt del av allt. För med åren har liksom vinklarna att visa upp hemma och alla inrednings inlägg nästan gått runt. Det har blivit naturligt att visa upp mer av mig, oss, livet och allt runt om på ett helt annat sätt än tidigare. Jag känner mig också helt trygg och står bakom allt jag gör till 1000% då jag håller extremt hårt på min och barnens integritet. Barnen har också blivit större. Förstår mer mitt jobb och tycker det är roligt på ett helt annat sätt idag. Dom gillar att fota & styla och jag skulle aldrig någonsin visa dom i en situation som skulle påverka eller visa dom sårbara som skulle inkräkta på deras integritet.

Då borde man ju tänka att men vad skönt, nu finns väl inget mer att säga om det?! Jo självklart finns det de. För inget kan liksom bara få vara?! Nu ska jag istället försvara mig mot dagens beslut.

Kan vi inte bara låta alla få lov att fatta sina egna beslut utan att peka pekpinnar?! Fick en kommentar idag som bara fick mig att känna, nej nu räcker det. Vi är alla vuxna nog att fatta våra egna beslut, göra en riskanalys och utifrån det besluta vad som känns bäst för just mig?!

Vill du visa barnen gör det, gör det på det sätt som känns rätt för dig och låt ingen annan bestämma över dina känslor. Vill du inte visa barnen, gör inte det. För då är det 1000% rätt val för dig! Jag tycker verkligen detta måste få lov att vara upp till var och än att få beställa själva. Utan att folk ska tycka eller tänka. Kommer det däremot från oss som min fina bloggkollega Bisse gjorde i helgen där hon själv ville ha en öppen diskussion men sina följare om just detta. Ja då är det ju något helt annat, då bjöd hon själv in för en bra dialog med för och nackdelar. Så himla bra gjort tycker jag!!

Men om man inte ber om det, måste vi då peka pekpinnar, lägga oss i och rätta andras val?! Kan vi inte bara lita på att den personen är vuxen nog att ta dom beslut som passar hen bäst, vad det än gäller?! Måste allt vara svart eller vitt?! Kan vi inte bara ha lite tilltro & istället peppa varandra?! För känslan av att behöva sätta på sig rustningen och försvara hur man än gör, som att inget någonsin bara kan få vara bra?! Ja den tar liksom udden av allt.

Vi är alla individer, enskilda individer med olika känslor och erfarenheter. Du vet aldrig vad en person går igenom bakom kulisserna eller vart en person kommer ifrån. Så tänk en extra gång innan du vill säga åt någon annan. Är det din plats? Påverkar det dig eller stör du dig bara för att du kan? Hade du sagt samman sak till personen face to face som du inte känner?!

Ibland tror jag bara att vi måste tänka till innan vi dömmer varandra.

Ni är verkligen dom bästa & jag är så innerligt tacksam för var & en av er och för allt ni ger! Ni anar inte vad det betyder!! Tack tack tack♥️ ville som sagt bara lätta på hjärtat när man bara blir matt.

Kramar ♥️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.