Susan Törnqvist

Konsten med att inreda väggarna & några personliga julklappstips

Inlägget är i samarbete med Desenio.

Hej älsklingar,

Åh snart är det jul, höjdpunkten i denna mörka gråa årstid. Håller ni inte med?! Med detta kommer ju också julklappar, något som kanske inte alltid är så himla enkelt. Därför har jag i hop med Desenio gjort lite härliga julklappstips till hela familjen för just er. Jag har skapat 4 olika tavelväggar, till den trendmedvetna, till tonåringen, till föräldrarna & till fashionistan. Ihop med det ger jag er några tips på hur ni kan tänka när Ni inreder med tavlor samt ett tips på hur man kan göra när man ger bort detta i present.

Jag gav detta till mamma i julklapp & hon blev så galet glad för den presenten. Det är något speciellt att få något som någon lagt sin tid och själ i för att ska just är mig. Håller ni inte med? Men kanske är inte alltid det här med posters & tavlor alltid så enkelt. Så hur tänker jag och vilka är mina tips & trix för att få upp den där tavelväggen?! Det kommer nu men innan vi börjar:

Koden SUSAN30 ger nämligen er 30% rabatt på posters hos Desenio mellan: 10e-15e december
(Gäller ej på ramar, handpicked-/ personal posters)

 

– Mixa – Jag gillar att mixa, mixa antingen storlekar eller format speciellt när jag hänger två tavlor tillsammans. Att mixa en stående ihop med en liggande i samma format skapar intresse. En större tavla ihop med en mindre ger samma intryck. Och mixa ramarna, gärna i flera olika färger!

– En röd tråd! Det jag konstant tjatar om men som är lika viktig i varje litet element i inredningen, det är så man får till den där harmoniska helhetskänslan. Bygg din röda tråd på tema, färg, uttryck, känsla eller personlighet.

– Symmetri i asymmetrin! Låter det konstigt eller krångligt?! Egentligen mycket enklare än det låter. Vill man bygga en tavelvägg helt symmetrisk är det galet fint. Vi har det så i vårt matrum, det är så snyggt, stilrent & klassiskt. Men vill man som mig ibland busa till det lite är det ändå viktigt att behålla någon form av symmetri i denna asymmetri. Försök att hitta några linjer och förhålla dig till. Toppen på ena tavlan kan vara där den andra slutar exempelvis. Då finns det linjer som håller symmetri även om ramen blir osymmetrisk. Ett annat exempel är att håll en symmetrisk ram och där inne låta tavlorna vara mer osymmetriska.

– Låt mellanrummet tala! Ja vilket avstånd man håller mellan sina ramar kan verkligen vara A & O. Jag brukar hålla ett avstånd mellan 5-7cm. Mindre blir för tajt, känns mörkt & trångt medans ett för stort kommer kännas spretigt och osammanhängande.

– Tänk på proportionerna! När man bygger en tavelvägg bestående av en mix av olika storlekar på ramarna så krävs lite planering för en bra balans mellan formaten för rätt balans och proportioner. Ex: en liggande 40×50 passar utmärkt ihop med en stående 50×70. Två stående 21×30 bredvid varandra under/över en stående 50×70 eller liggande 40×50 passar också perfekt ihop. På så sätt skapar man en balanserad grund att bygga vidare på.

– Låt golvet vara din bästa vän! Vill man inte bara gå på känsla som mig så är det vanligaste och enklaste tipset att lägga ut tavlorna på golvet först i den ordning ni vill. Är det nått som känns fel så är det bara att ändra direkt utan extra spikhål i väggen! Kalas bra ju! När man ger bort en tavelvägg så lägg ut alla i ramar på golvet först, ta en bild och ge bort ihop med paketet. Perfekt för Den som får den fina presenten & allt redan är klart att spika upp!

Typ såhär:

– Skapa en mall. Ja om du känner dig osäker på att ändå bara spika upp er tavlor på väggen kan ni efter att ni lagt ut er vägg på golvet använda maskerings tejp för att markera på väggen vart era tavlor i respektive storlek ska sitta. På så vis kan ni tydligare se vad som känns bra eller inte och ändra det redan då. Ett tips för att veta exakt vart ni ska spika kan ni enkelt mäta det avståndet på ramen först, sen på Er mall på väggen och göra en markering där. Men mät noga men sen är det bara att använda mallen och spika upp er vägg:) Känner man sig osäker på att själv bygga en vägg eller skapa en mall så finns det massor av bra mallar att utgå ifrån hos Desenio. Ni hittar även ert grymt verktyg att utgå från HÄR.

Hos Desenio hittar ni julklappar till hela familjen; allt från barn, tonåring till farmor & farfar. Vem blir inte glad för en så fin och genomtänkt gåva som ens nära skapat åt en? Försök att välja ett tema som passar personen du tänker på när du skapar väggen. Favorit stad, färg, plats, hobby osv? Hitta motiv som känns speciella för er och er historia tillsammans, varje gång den här Personen sen tittar på väggen kommer hem att tänka på er. Alltså hur fint?! Tycker verklige detta är den ultimata julklappen.

Jag har då skapat 4 st olika väggar till 4 olika personer med olika teman som jag tänkte visa er och berätta lite kort Kring;

Naturnära till föräldrarna:

Naturen känns alltid som ett säkert kort att sattsa på, lika fint i alla hem inte minst till ens föräldrar. Jag har valt att plocka in lite grafiska print ihop med några fina text motiv för ett annat djup. Låt ramarna följa temat och varför inte våga mixa två färger som på bilden ovan? En fin och lugn vägg som ändå känns intressant utan att bara för talande känns perfekt till mamma & pappa.

Ni hittar posterna jag använt här;

Poster balance

Poster watercolor

Poster desert grass

Poster delicate

Poster reminder

Poster watercolor shapes

Poster bare tree

Poster lonely tree

Poster mount semeru

Poster Autum allium

Svart vitt till fashionistan:

Trendigt, kaxigt, modigt och med 100% säker stil till bästa kompisen, systern eller svägerskan som älskar mode. Ja den här väggen är just allt det, passar lika bra i ett sovrum som i ett vardagsrum & passar perfekt till den trendiga modeintresserade tjejen eller killen. Även här har jag valt att mixa ramar. Blir mer intressant och spännande på något vis.

Ni hittar posterna jag använt här;

Poster Wearing dresses

Poster Marlyn Monroe

Poster Paris

Poster cheers

Poster Antibes

Poster shoulder

Poster catching up

Grafiskt till den trendmedvetna:

Ja inget är väl egentligen så trendigt som grafiska print & illustrationer just nu. Därför är denna vägg verkligen ett måste för den trendsättande tjejen eller killen. Mixa ramar och varför inte sätta en mindre bild i en större ram & plocka bort baksidan för ett helt nytt uttryck i den klassiska ramen?! Galet snyggt tycker jag. Det du gör är då att bara fästa postern med en bit tejp så den inte kan flytta på sig. Busenkelt & supersnyggt tycker jag. Satsa på trendiga färger som beige, grått & svart med inslag av vitt & låt ramarna följa samma ton. Otroligt trendigt & snyggt, en perfekt present till trendsättaren.

Ni hittar posterna jag använt här;

Poster Beige balance

Poster minimalism

Poster abstract

Poster Berlin Squares

Poster Berlin

Kaxigt statment intryck till tonåringen:

Låt kaxigheten tala när du bygger en tavelvägg till tonåringen. Bra texter och coola bilder & illustrationer får vara fokus. Sånt som visar en tydligt bild av hur livet i den åldern kan vara när man står mellan att vara barn & bli vuxen. Toner av rosa, svart, vitt och grått känns även det som en bra balans mellan just detta när man står mellan två världar.

Ni hittar posterna jag använt här;

Poster beauty begins

Poster Love is all

Poster love candy

Poster Shhh

Poster Finger

Ja så våga nu skapa en fin och personlig julklapp till någon du tycker om. Koden SUSAN30 ger som sagt er exklusivt 30% mellan 10-15/12. Så passa nu på att shoppa era julklappar HÄR.

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.