Susan Törnqvist

DIY vardagsrumsbord

Hej fina,

Hoppas ni har haft en fin vecka, är ni redo för helg? Vi laddar för kalas, Thelmis fyller år på tisdag, 3 år.. vad hände där?! Min lilla bebis är så stor nu. Matheo har snorat och hostat hela veckan, lilla bebisen så hoppas han blir lite piggare så han orkar han med.

Det är lite gnälligt just nu, vet inte om det är så att det är tänderna som han håller på att få som spökar lite för honom. Asså dessa tänder, vet att båda tjejerna blivit sjuka ihop med tänderna. Ni vet när allt åker in i munnen.

I går gjorde jag detta DIY på vardagsrumsbord, hjälp som jag hållit på med det här med ett bord till loungen. Tyckte att spegelborden från Tom Dixon kändes lite mörka. Något får kanske bo i sovrummet, vi har ju en lounge där med:)

Jag ville ha ett glasbord som i vardagsrummet men ville inte ha Gubi bordet utan något annat. Så in på Pinterest, dit går jag alltid när jag vill ha inspiration & idéer. Bästa!! Där hittade jag iaf en bild med ett väldigt liknade bord. Lite andra dimensioner än det jag byggde bara typ. Tyckte iaf att det va så fint & kändes som om det skulle bli perfekt här hemma. Så jag gjorde en copy paste helt enkelt.

Busenkelt var det också, tog inte speciellt lång tid. Samtidigt som det är väldigt kul att göra något själv.

Jag måttbeställde en glasskiva från ett lokalt glasmästeri, ett säkerhetsglas med rundade kanter som är typ 1,5cm tjockt. Benen är inte riktigt klara ännu. Men jag köpte ett gjutform som var 30 cm i diameter på Bauhaus för typ 80:-. Sen kapade jag benet som står upp i samma höjd som diametern på det som ligger ner. Sen den som ligger ner 20cm smalare än bredden på glasskivan. Jag har sen spacklat med snickerispackel på utsidan och sen slipat och målat. Det röret som ligger ner är förstärkt med en 2 tum 3 regel så det blir stabilt. Jag vet ingen färgkod på dessa, så ingen idé att fråga 😉 det är en linoljefärg jag köpte på Österlen i somras. Ingen aning om färg eller nyans. Haha

Visst blev det fint?! Är så nöjd! Det kostade Max typ 1500:- och rummet kändes så mycket luftigare. Är kär i den nya mattan med som kommer från Sleepo.

Tycker ni DIY är kul?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.