Susan Törnqvist

Mina bästa tips för att lyckas med julens inredning

Hej fina,

Snart dags för jul igen, hur underbart?! Jul, jul, strålande jul som låten säger men hur lyckas man bäst med den där härliga känslan hemma? Är julen bara tomtar, rött, grönt & glitter?! Om man inte gillar det traditionella riktigt då? Jag har lite tips för er att lyckas med julen, julpyntet & känslan som jag tänkte ge er ihop med några favoriter ni inte vill missa

Jag älskar verkligen julen, förutom vår & sommar så bästa tiden på året! Eller iaf mysigaste tiden på året. Myset är oslagbart, jag drömmer alltid om den där julen i amerikanska filmer, full av kärlek, vinter, mys & extra allt! Snön får ju vi bara i Branäs i princip. Då västkusten inte levererar nån direkt kyla. Båda tjejerna är också födda i samband med julen så för mig är den här tiden så otroligt speciellt på något vis även om det ibland blir både dyrt & stressigt att hinna med både kalas, glögg mys, alla firanden. Men jag älskar det! Även om jag hatar detta gråa dimmiga väder vi haft, den här årstiden. Nog därför jag börjat med julen redan för några veckor sen, för den åker ut direkt efter nyår. Haha.

För mig personligen är jag inte så förtjust tomtar, glitter & den där klassiska julen. Jag vill åt en vintrig, mysig och ombonad känsla hemma. Det ska kännas varmt & krispigt med extra personlighet. Min största inspiration har jag alltid fått från Artilleriet & deras tolkning på julen. Dom lyckas verkligen fånga allt det där jag älskar med året mysigaste högtid. ni som är inne här ofta vet ju lite hur jag tänker med julen i år efter deras utställning i år. Men denna bilden kommer nog alltid vara en favorit som står för enormt stor del av min inspiration.

Men hur lyckas man bäst med den härliga julkänslan inne utan att det blir rörigt & stökigt? Här kommer mina bästa tips för en riktigt stämningsfull jul.

Belysningen! Åh inget skapar sån stämning som belysningen. Se till att verkligen lägga krut på belysningen i år. Det är nästan det viktigaste i hela julpyntet. Julstjärnor, ljusstakar, levande ljus, ja all typ av belysning & maxa! Jag har skapat en härlig mix bland mina julstjärnor hemma, mina klassiker från Artilleriet dom jag älskar lika mycket idag som när jag köpte dom för 6 år sen, ihop med watt & vekes snöblomma & oslo stjärna. Våga mixa och tänk personligt.


– Blommor! Åh ja in & maxa med blommor & natur för extra mycket känsla & stämning. Även ett grymt tips för att få in dom fina färgerna utan att behöva addera tonvis med julpynt!

Maxa med härliga julblommor, amaryllis, hyacinter, gran, kvistar, kottar. Men glöm Inte naturen här! Blanda blommorna med torkade strån & växter, ut om plocka nyponkvistar och gran i skogen. In med naturen för den ultimata könskan. En rumsgran i en vas på bordet är så fint. Våga mixa & experimentera.


– Plocka in naturen! Organiska & hållbara material som gör under för känslan inne. Ut och plocka allt från vass till grenar och kvistar som sagt.Det blir livfullt och mjukt på ett annat sätt så våga plocka in det som finns i skogen.


– Textilerna! Ja gå in på textiler, ett väldigt prisvärt sätt att få in den där härliga julkänslan hemma. In med era favorit färger och våga mixa olika textiler för att få in er personlighet i hemmet. Jag personligen är lite extra kär i mörka röda färger till julen mixar med mina favorit mönster. Mixa även olika material för att skapa intresse & djup i stylingen. Sammet är fint ihop med linne och bomull oh andra texturer.


– Addera färg men hitta din färgskala! Ja in med julens fina färger i hemmet, men är man som mig så mixa upp det, rött är ju superfint ihop med beige & grått & vitt. Ett tips är att gå på lite mörkare toner av rött, jag tycker det blir mysigare och djupare med just den tonen. Vill man inte inreda med färger överallt är mitt bästa tips satsa på ljusen. Mina favoriter kommer från Ester & Erik. Men välj din färgskala, Max typ tre färger och glöm inte att låta dom hålla samma klarhet, på så vis blir det inte så spretigt. Jag försöker välja en julförsäljningen & sen hålla mig till vår vanliga färgskala. Jag gillar ju personligen rött på julen men grönt är ju lika fint det! Jag kommer välja mina vanliga toner av vitt & beige ihop med lite rött som accent.


– Glöm inte JULGRANEN! Åh det måste vara det viktigaste och verkligen pricken över det berömda i:et. Åh jag satsar alltid på en riktigt maffig gran hemma. Jag satsar dock inte på den klassiska belysningen, glittret eller bara vanliga kulor men här tycker jag man ska gå på det man personligen gillar mest. Jag brukar försöka sätta ett tema för årets julgran. Det är ett hett tips om man känner att man har svårt att få till det. JA mina barn får självklart klä granen tillsammans med oss, är inte det det bästa?! Blir spännande hur det ska gå med Matheo😂

Jag har samlat på mig mycket av mitt julgrans pynt genom flera år. Köper med mig från resor och har alltid som tradition att ge barnen varsin egen julkula varje år, en udda personlig julkula som jag valt speciellt för dom, dessa hänger jag längst upp i granen. Tycker verkligen det är en mysig tradition & kanske vill dom ta med sig dess julkulor till sin egen gran när dom är vuxna.


Övriga små tips för att komma i en härlig julstämning speciellt när det mest bara varit grått och regnigt senaste månaden är:

– Doftljus med doft av jul. Tänk dig nybakad doft hela julen, åh så mysigt!

– Julmusik! Ja låt hemmet ljuda av stämningsfull julmusik hela december. Min favorit står The Hives & Cindy Luper för, men även låten Gwen Steffani gjort är fantastisk! Den vintertid nu kommer med Miss Li är också galet bra!

– Julklapparna! Jag lägger så mkt tid på inslagningen av julklapparna, nytt tema varje år men alltså jag älskar det! Blir vackert under granen & det är så mysigt att sitta med ett glas vin & slå in paket på kvällen när barnen somnat.

– Julfilmer! Åh ja bästa som finns. Äskar att komma i stämning genom en riktigt mysig julfilm. När jag va liten hade vi som tradition att gå på årets julfilm på bio den 26/12 med mamma efter en mysig dag på stan, förra året invigde vi samma tradition med tjejerna. Så mysigt!

– Skapa egna traditioner! Åh ja tänk så mysigt att ha några jultraditioner man skapat själv eller kanske fått med sig från barndomen som man gör med sina egna barn. Vi åker tex alltid till vår stuga i Branäs för att sugna in snön & myset veckan innan jul, drömmer om att fira jul där uppe hela släkten men än så är vår stuga lite liten så då gör vi det med några vänner veckan innan. Vi har alltid ett traditionellt julbak med mamma, vi går på jul på Liseberg, har uppesittarkväll kväll med vänner den 23, julbak ihop med mina tjejkompisar och massa annat som vi skapat oss som traditioner genom åren.

Ja ni fattar jag älskar julen! Haha. Ett inlägg där jag tipsar om julpyssel, julpynt, adventsljus & bästa julkalender kommer snart:) lovar!

Kramar 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.