Susan Törnqvist

Tips mot torr och känslig hud

Inlägget är i annonssamarbete med Locobase.


Vintern smyger sig så sakta på, det blir kallare och ruggigare väder. Är det fler än oss som då också drabbas av torr & känslig hud? Ni vet när det blir rött, fnasigt och stramar lite i huden. Speciellt i ansikte och på händer som exponeras extra mycket i kylan. I vår familj har detta varit ett faktum i många år, speciellt för våra små barn. Vårt nordiska klimat gör ju att vi alla nästan drabbas av just detta. I vår familj så använder vi oss av Locobase repair. Krämen som verkligen gör skillnad och hjälper vår känsliga hud.

Varför blir då huden torr?

Jag som älskar hudvård har ju med åren lärt mig och vet därför lite extra om ämnet. Torr hud har nämligen tappat förmågan att binda fukt. Huden som består av hudceller och fett som binds samman och har en förmåga att tillsammans förhindra att fukten i huden avdunstar. I torr hy finns oftast för lite av dessa fetter som hjälper huden binda fukten. Så genom att addera en mjukgörande kräm med dessa fetter hjälper vi den torra huden att återhämta sig.

Locobase Repair har en hög fetthalt (63 %) och tillför en optimal kombination av hudidentiska fettämnen som ingår naturligt i hudbarriären. Dessa barriärfetter tränger djupt ner i huden och påskyndar hudens egen reparationsprocess.Locobase kräm har funnits i över 30 år och är utvecklad av skandinaviska dermatologer.

Eftersom vi mest har problem just när kylan kommer så har jag faktiskt lärt mig ett knep som verkligen fungerar. Redan innan dom första tecknen på att huden börjar torka ut så börjar jag alltid att smörja in oss. Efter varje vad & dusch för att redan innan förebygga & stärka huden. Det är verkligen något som jag vill tipsa er om, för det har hjälpt oss så mycket. Gör det till en mysig och lekfull stund tillsammans efter badet. Smörj in varandra och låt nästan barnen leka med krämen. På så vis blir det inte ett jobbigt moment utan en rolig stund tillsammans som också gör gott för den känsliga huden, speciellt på våra barn.

Ha alltid en kräm på hyllan på förskolan & be fröknarna smörja in huden i ansiktet och på händer innan dom går ut och leker. En gång om dagen räcker iaf för våra barn om man förbereder huden hemma i tid. På så sätt har vi sluppit att huden blivit sådär fnasig, torr & irriterande.

Men om huden redan blivit utsatt så är Locobase repair faktiskt en grym kräm då med. Den är effektiv, med omedelbar fuktgivning men utan att svida på den irriterade huden. Den är bra även mot hudsprickor som lätt uppstår när huden blir riktigt torr. Jag har själv alltid haft Locobase i vårt badrumsskåp även när jag var liten. Jag som växte upp i en ishall hade alltid problem med torra händer som lätt fick sprickor. Då använde min mamma alltid Locobase på mina händer för att som skulle läka. Så denna krämen har verkligen följt mig genom livet och idag använder vi den hela familjen.

Jag tänkte faktiskt bjuda på tre bra tips att tänka på den här tiden på året för att motverka just torr hud:

– Undvik att bada eller duscha för varmt. Ja det är sant det är faktiskt uttorkade för huden.

– Smörj in huden i Locobase innan ni går ut i kylan. Krämen blir som ett skyddande täcke för den känsliga huden som man inte kan täcka med kläder

– Drick mycket vatten, detta gör faktiskt huden starkare.

Locobase repair hittar ni på ert närmaste Apotek och vill ni läsa mer om denna kräm så kan ni göra det HÄR.

Så glöm nu inte att ta hand om huden speciellt när kylan slår till.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.