Susan Törnqvist

Det gör mig så ledsen på något vis

Ja det gör mig så ledsen på någotvis att jag måste skriva det här inlägget men jag känner verkligen att det är något som behöver lyftas. Men att jag ska behöva göra det, ja det gör mig ledsen uppriktigt sagt.

Det handlar om mitt jobb och samarbeten, i helgen fick jag en kommentar i ett samarbete där jag ihop med SF tävlade ut biobiljetter till en ny rolig film. Hur mysigt såhär innan julstressen? Att ta en vän, mamma, syskon eller pappa på en film? Massor av tävlande med fina & roliga motiveringar men en kommentar ang att det är ett samarbete. Jag förstår att några av er anser att samarbeten kan vara irriterande ibland. MEN likaväl som att jag förstår er så måste ni förstå mig. Det här är mitt jobb, utan samarbeten så kan jag inte bjuda på allt annat som ni önskar i mina kanaler. Svara på era DM med frågor om inredningstips, vilket bord ni ska köpa, vilken färg ni ska välja, hur ni ska tänka med möblering osv osv. Av allt jag publicerar så är samarbeten kanske 30% av allt innehåll totalt. Men dom 30% är helt avgörande om jag ska kunna bjuda på allt annat övrigt 70% som ni gillar och blir inspirerade av.

Det övriga 70% gratis kommersiella innehållet tar timmar och timmar att skapa, fota & skriva. När ni önskar ett inlägg om färgsättning, möblering, belysning & annat tar det mig nästan en hel dag att knåpa ihop. Timmar som ingen betalar mig för. Arbete som jag gör för er för att ni önskar det men som är 8-10h med arbete utan lön. Ska jag då inte kunna ha samarbeten med gott samvete för att täcka min arbetstid någorlunda på all tid som jag lägger på dessa inlägg?♥️

Det är nämligen helt omöjligt för mig att göra detta utan att kunna få en lön. Det är ett jobb som vilket som helst. När man jobbar vill man ju ha en lön. Eller hur?♥️

Jag vill vara ärlig med att berätta att jag står 1000% för alla samarbeten jag gör, gör inget som jag inte inte testat eller gillar och gör idag nästan bara långa ambassadör samarbeten som sträcker sig under längre tid för att jag vill att ni verkligen ska veta att det jag tipsar om är sånt som jag verkligen gillar. Allt annat tackar jag nej till. Hudvård, inredning och lifestyle tips är sånt jag vet att ni gillar och vill att jag tipsar om här och på instagram. Så därför önskar jag att ni som tycker samarbeten är störande eller irriterande kan bortse från att det står I samarbete med och istället se det som ett vanligt genuint tips. För det är nämligen exakt vad det är oavsett om jag får betalt för det eller inte. Men på så vis har jag möjligheten att bjuda er på allt det där andra som ni gillar och inspireras av här. För jag vet ju hur många ni är som faktiskt är här inne och på instagram och som gillar all den där inspirationen som är gratis att konsumera.

Med det sagt så ska ni veta att jag uppriktigt är så tacksam för att ni tar er dyrbara tid att ge feedback. Det betyder massor och jag blir uppriktigt tacksam för ert engagemang! Även om jag kände att jag behövde förklara och blir ledsen över det faktum att det behövdes så betyder det inte att jag inte är tacksam för tiden ni lägger att skriva detta♥️ så jag menar inget illa med att skriva detta, jag är som sagt tacksam för allt ert engagemang och tar till mig av er feedback! Det betyder massor men känner också att jag vill förklara varför det är så att det måste finnas reklam på mina kanaler. För det går inte ihop annars.

Så nästa gång ni ser ett samarbete snälla försök att se det ur min synvinkel med förståelse för varför och för att det faktiskt är saker jag genuint gillar på samma sätt som när ni vill veta vart jag köpt något annat.

Med det sagt så ska ni veta att jag är extrem tacksam för er & jag är så tacksam för varje dag som ni gör det möjligt för mig att ha detta jobbet med sociala medier. ♥️ ni anar inte vad det betyder för Mig♥️ Något som jag tycker är så roligt, jag vill bara att ni skulle få höra min sida av myntet varför det måste finnas samarbeten.

Ha nu en fin måndag!

Kramar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Jag förstår inte varför folk stör sig på samarbeten. Det enda jag får lite panik på är när 20 influensers man följer använder sig av samma samarbete under samma tillfälle. Suck och swipea förbi 🤣 Då känns det lite fejk och inte lika intressant för oss följare. Vill man fånga följarna tror jag man ska göra unika och såna samarbeten som man som följare känner att den influensern verkligen står för. Tycker du är väldigt bra på det!! Kram