Provsvaret & Matheo 7 mån – Susan Törnqvist
interiorbysusan

Susan Törnqvist

Provsvaret & Matheo 7 mån

Kan knappt förstå att den här lilla älsklingen redan hunnit bli 7 månader. Vart tog tiden vägen? Vi fick ju en tuff start på 5 månaders perioden men nu mår M mycket bättre. Det är så många fina av er som undrar om vi fått svaret på hans röntgen och om Matheo mår bra nu. Så mina jag kommer till en 7 mån uppdatering så tänkte jag berätta det. Han vart ju på en gamma rötgen när han var ca 6 mån och efter 2,5 vecka fick vi svaret på rötgen. Allt såg normalt ut & vår lilla prins räknas som frisk. Vilket vart så otroligt otroligt Skönt. Jag som har en tendens att oroa mig och stressa upp mig, ja från mina axlar släppes en stor sten. Återigen tack för all kärlek! Ni är fantastiska & så omtänksamma♥️

Den här lilla godningen väger strax över 7 kg och är ca 65cm lång. Han är nog världens gladaste lilla unge skulle jag tro. Han skrattar, ler, pratar sitt egna lilla språk nästan hela dagarna. Med undantag gör när han är övertrött & hungrig. Då minsann kan han skrika. Haha. När han på en sekund kommer på att han är hungrig då ska det gå snabbt. Han äter forfarande med ca 3h mellanrum förutom på nätterna då sover han faktiskt. Peppar peppar..

Maten: Ja vid 4 mån får man ju börja ge smaksensationer som frukt, gröt, sås, potatis osv. Allt utom hounung och grönt typ. Precis som tjejerna så är han inte jätteintresserad ännu, precis som sist. Det han får smaka åker upp lika snabbt som det kommer ner. Exakt såhär var det framförallt med Thelma. Det kom när hon var ca 8 månader. Därför känner jag ingen stress alls. Vi testar på emellanåt och tillslut så kommer han ju tycka det är gott. Så han lever fortfarande på ersättning vilket går jättebra. Fördelen med tredje barnet är ju att man inte alls känner den där stressen eller oron med allt utan man kan jämföra med dom andra barnen och känna ett helt annat lugn. Men nu kommer jag föröka mer och mer så att han snart börjar tycka att det är gott. Gröt och fruktpure hade jag definitivt tyckt varit skönt om han började gilla snart:)

Sömn: Precis som sist så kan verkligen inte klaga på sömnen alls. Han sover fortfarande lite sådär på dagarna. Vissa dagar sover han inte så länge på dagen men brukar sova 2-3 gånger på dagen och sen oftast hela nätterna. Han brukar sova sin första gång runt 9:30- 10 men då bara 30-40 min. Har jag sen tur brukar han sova längre på eftermiddagen. Han får sitt sista mål med mat precis innan jag lägger mig för att vi ska få så många timmar sömn som möjligt utan avbrott och den rutinen fungerar fortfarande så bra för oss. Oftast sover han mellan 22-07 utan att vakna.

Rutiner: Just det här med rutiner är väl det som blir lite haltande med 3 barn. Jag är alltid typ 15 min sen. Nu är vi iaf inne i höst lunket, tjejena går på föris och jag har M med mig på dagarna. Tur att han är världens snällaste & gladaste lilla unge. Han äter, sover, är vaken och så om igen. Vi har inte något schema exakt när han gör vad utan vi märker när det är dags för det ena eller andra. Oftast sover han en gång på förmiddagen och en längre stund på eftermiddagen.

Utveckling: Han vänder sig från mage till rygg & från rygg till mage typ hela tiden. Knappt så man kan byta en börja längre. Haha. Han kan fortfarande inte ta dig någon direkt stans när han ligger på Råå mage, han brukar guppa som en fisk. så skönt så länge det varar att han inte kryper eller ålar runt. Den tiden är så jobbig. Han greppar i leksaker och älskar att leka med sina fötter. Men har också hittat saker att stoppa i munnen som tjejerna lagt på golvet och stoppat i munnen, så nu kommer tiden då man måste passa vad som stora lägger fram. För allt ska vara i munnen, speciellt nu när han fått sin första tand & det kliar så mycket i munnen.

Han sitter fortfarande inte än och han står inte men älskar att ställas sig och hoppa när man håller honom i knät. Annars är han ju fortfarande inte så gammal så så mycket mer än så gör han inte ännu. Men ni börjar det gå så snabbt men jag känner ingen stress. Han behöver inte ha så bråttom, det lugnet kände man ju inte med första barnet. Men nu, nu tycker jag det är så skönt så länge han inte tar sig runt. För i ärlighetens namn, åldern 9 -18 månader är inte en period som jag älskar, snarare tvärt om.

Hur gamla är era små nu? Känner ni er stressade över vad dom ska & inte ska kunna? Eller känner ni mer som mig, det kommer när det kommer?

Blir det så med andra eller tredje barnet eller är det bara en känsla man har? Vad tror ni?

Kramar♥️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbysusan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Har fått en nr 3 som är såååå missnöjd. Han är 5 månader och misstänker han blir gladare näe han kan ta sig runt så jag bara hoppas det blir tidigt. Han vill bli buren all sin vakna tid o sover kortisar dagtid och bara i sele el vagn. Vaknar 1 gång/h natt. Känner mig 0% avslappnad denna gång. Vill han ska bli typ 2,5 NU 😅