Rosa oktober – Susan Törnqvist
interiorbysusan

Susan Törnqvist

Rosa oktober

Inlägget är i annonssamarbete med SVEFF.

Den rosa månaden är här, en av dom viktigaste månaderna på året om ni frågar mig. Månaden då vi uppmärksammar kampen mot bröstcancer. Ett ord som är så laddat och en sjukdom som drabbar så många och dess nära & kära. I oktober ska vi tillsammans ta kraft mot bröstcancer och tillsammans samla in så mycket pengar vi kan, till forskningen så att vi tillsammans kan besegra denna hemska sjukdom.

Är ni bra på att känna efter knölar på era bröst? Jag ska erkänna att jag nog känner efter mer än normalt. Minst några gånger i veckan & ber även Daniel att känna efter. För jag har sett hur cancer påverkar en människa, familjen & alla nära. I min närhet har vi inte drabbats av bröstcancer men av cancer. Så fruktansvärt och något jag är livrädd för, därför är jag så noga med att känna efter. Allt fler som insjuknar i bröstcancer blir idag botade, vilket beror på att behandlingsmetoderna blivit bättre och allt fler fall upptäcks tidigt. I oktober uppmärksammar vi inte bara oss kvinnor att känna efter i våra bröst utan vi uppmärksammar sjukdomen och vikten av att tillsammans samla in pengar till forskningen. Så att vi tillsammans kan hitta ett sett att besegra denna hemska sjukdom.

Syftet med Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj i oktober är att finansiera forskning, sprida kunskap om cancer och bedriva påverkansarbete. I oktober har därför SVEFF en kampanj #målasverigerosa som är så bra. I ett fantastiskt steg mot detta har SVEFF startat en så bra insamling, ett initiativ ingen borde missa. SVEFF – Sveriges Färg och Lim Företagare består av 60 medlemsföretag och vill tillsammans med er måla Sverige rosa.

Genom att göra något så enkelt som att måla något rosa så kan vi tillsammans samla in pengar till Cancerfonden. Måla Sverige rosa går ut på att vi tillsammans kan visa vårt stöd mot bröstcancer genom att måla något rosa. Detta genom att måla något rosa, ta en bild på det och för varje bild sänker SVEFF 200:- till Cancerfonden. Alltså hur fantastiskt?!

För att bidra till denna kampanj så har jag och tjejerna målat detta fina skåp till Thelmas rum tillsammans. En ett skåp att fylla med fina leksaker i en dov ton av rosa som vi gjort tillsammans, tillsammans mot bröstcancer. För att visa vårt stöd & visa er hur enkelt vi kan göra något bra tillsammans. Man kan måla en tavla, en pall, en vägg, en möbelnja vad som helst. Det viktigaste är att vi visar upp vad vi målar, så vi tillsammans kan uppmärksamma detta fantastiska initiativ!

Vill du också vara med och bidra?

 

  • Ta en bild på när någon målar något rosa.
  • Lägg upp bilden tillsammans med hashtagen #målasverigerosa på Facebook eller Instagram.
  • För varje bild skänker SVEFF 200 kronor.
  • Glöm inte att ha öppet konto på Instagram så att hashtagen registreras.
  • Alla nyanser av rosa är tillåtna! Ni kan däremot bara delta och använda hashtagen en gång.

Så var med och delta ni med! Tillsammans kan vi besegra bröstcancer och måla Sverige rosa! Behöver du mer inspiration eller tips på målning så tycker jag ni ska besöka www.alltommalning.se

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbysusan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.