Susan Törnqvist

Belysningen – varför är den så viktig ?!

Inlägget är i samarbete med Sandsten.

Hej fina, 
Ja detta med belysning, det är verkligen helt avgörande för ett rum. Ni som följt mig länge vet hur mycket jag tjatar om just belysning & ljussättning. Det råkar till och med vara så att just belysning är en av dom vanligaste inredningsmissarna vi gör i vårt hem.

Hur man ljussätter sitt rum är det som sätter stämningen & känslan i rummet?! Att lyckas med sin ljussättning är inte alltid helt enkelt. Knepet för att lyckas är att använda sig av olika typer av ljuspunkter i ett rum. För oss som jobbar med inredning är detta A&O och den gyllene regeln hette tidigare mellan 5-7 olika belysningpunker per rum, 3-5 st i ett mindre rum. Det är genom dom olika belysningspunktera vi skapar känsla i rummet. Belysning ska ge värme, mjukhet, känsla till rummet och inte bara ge just ljus.

På instagram visade jag i veckan min nya fina taklampa från Sandsten. Den blev verkligen beviset på att rätt belysning är avgörande i ett rum. Den gav precis rätt ljus och höjde känslan på taket med en halvmeter. Sen är den ju också så snygg!

Taklampan heter Smarholmen och den finns HÄR.


Det vanligaste misstaget är att många oftast bara har en ljuskälla per rum vilket då får rummet att kännas både mörkare och mindre. Med belysning & fler belysningspunkter får man inte bara till rätt stämning man får även rummet att kännas ljusare och större.

Tips: Inred alltid med som sagt minst 3 ljuskällor. I stora rum gäller snarare minst 5 ljuskällor men man kan sällan få för få, alltid bättre med en lampa för mycket än för lite. Här är det olika storlekar & olika typer av belysning som gäller. Exempelvis en taklampa, en bordslampa & en golvlampa. Snygga bordslampor är alltid fina att addera som en inrednings detalj på en byrå, skänk, tv bänken eller ett sidobord. Har man även ett litet rum är en spegel ett tips att addera detta gör rummet större och reflekterar även ljuset så spridningen av ljust blir större. Olika ljuskällor skapar spridning på ljuset och en mysig belysning som kan vara A & O för känslan.

Hos Sandsten hittad ni alla typer av belysning ni behöver i ert hem och i stilren, Klasson, tidlös design som passar samma olika typer av hem & inredningar.

Den fina bordslampan heter Lygnern och finns HÄR.


Så behöver ni uppdatera ert hem med lite härlig belysning så kan jag varmt rekommendera alla Sandstens. Superfina av högkvalitet och vacker stilren design.

Med koden SUSAN20 får ni nu hela 20% på Sandstens alla lampor tom 13/10.

Hur bra?!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.