Nej, det händer inte?! – Susan Törnqvist
interiorbysusan

Susan Törnqvist

Nej, det händer inte?!

Hej fina,

Vilken dag, det där man inte vill ska hända hände & jag rent jobbmässigt kom helt ur fas . Prestationsångest delux. Sen när det där händer asså vilken start på veckan, bajamacka delux.

Börjar från början, fick ett mejl imorse gälland ett samarbete som faktiskt är ett enormt fantastiskt intiativ. Men ibland i det här yrket så är inte alla kunder så vana hur tydliga man måste vara i sin breif. Skriver man låt kreativiteten flöda, ja då kan det bli just så men ibland är det inte riktigt det som önskas ändå. Ja då blev jag helt stressad, vad hittar jag nu på då?! Jag vill ju ändå göra det där lilla extra för att det verkligen ska bli något eget och nytt.

Ja det må kanske vara irriterande med samarbeten för er ibland men saken är att det som vilket jobb som helst. När jag gör ett samarbete anstränger jag mig alltid till max, det ska vara fotograf med & oftast också åkas land och rike runt för nya locations om man inte ska möblera om halva hemmet. Det ligger så otroligt mycket tid som inte syns bakom en bild. Något jag tror få tänker på, man tänker kanske istället, nej inte reklam igen. Men till saken tillhör att det är omöjligt att leverera annat material som ni faktiskt gillar, inspireras av och efterfrågar om man inte får betalt för sin arbetstid. Utan samarbeten får jag ingen lön. Jag personligen har inte råd att jobba heltid & mer där till utan att få en lön. Utan lön kan jag inte ge mina tre barn ett hem & mat på bordet.

Jag väljer alltid samarbeten jag står för, som jag testat, läst på om noga och som jag genuint gillar. Det ligger så otroligt mycket tid, kärlek & kreativitet bakom varje liten bild. Varje samarbete är noga utvalt & sanningen är att jag inte kan leva utan dom, det är mitt jobb att leverera på alla mina kanaler och utan dessa samarbeten hade jag fått lägga ner allt jag jobbat för och byggt upp under så många år. För allt annat material som inte är smarbeten, det får vi inte betalt för. Det är timmar och timmar av “gratis” arbete. Så snälla tänk på det när ni ser ett samarbete på mina eller mina kollegors kanaler, den enorma tid vi verkligen lägger på vårt jobb som ni gillar & inspireras av och våra samarbeten. Utan våra samarbeten så kan vi inte gå runt, simpel as that. Så snälla försök vara lite givmilda med er enorma kärlek även när det kommer till samarbeten, även om det av någon anledning stör eller skaver. För dom betyder mer för oss än ni tror, försök att se bakom texten : I annonssamarbete med, för så fort den dyker upp sjunker likes & kommentarer som en sten. Jag förstår att det kan vara irriterande men vår tid är så digitaliserad. Reklamen som tidigare dök upp i tidningar & köpta magasin dyker nu upp hos oss “influencers” men vi har sällan ett stort team bakom oss som fanns då, när dom skapade tidnings annonserna, kretörer, sminköser, PR proffs, fotografer, redigerare osv osv. Nu är det oftast bara vi, någon som hjälper till att fota då och då men annars bara vi, vi som ska leverera samma sak som dom stora byråerna levererade i alla magasin förr. Det är en press, och kräver så mycket mer jobb än man kan tro. Så snälla jag ber er, försök att tänka på det med när ni ser ett samarbete, inte bara på att det är irriterande. För allt engagemang vi kan få Är så otroligt avgörande för hela vårt yrke.

Vilken flummig parantes det där blev, men ändå något jag faktiskt nog behövde få ur mig på något vis. Så när jag blir ombedd att inte vara riktigt så kretiv & göra om allt det jag tidigare lagt tid på producera, ja då brast det lite. När inläggen sen inte får samma engagemang som alla andra inlägg, ja då brister det ännu mer. För om alla bara visste hur mycket tid det tar, tänker man, då kanske man inte blir lika irriterad nästa gång ett samarbete dyker upp?!

Men vad hände då?!

Så det var då bara att börja om, åka till Ikea & färg affären för att köpa nytt material & börja om. Allt nytt i bilen & bara åka hem & börja om. När jag på parkeringen blir påkörd, men alltså du skämtar med mig?! Det enda jag kan tänka, den stora vita skåpbilen bara bakar på utan att se sig om och kör rakt in i sidan på mig som befinner mig bakom honom. Grattis Susan! Alltså på riktigt, inte riktigt det jag kände för att börja veckan med. Inga personskador vilket väl ändå någonstans faktiskt är det andra viktigaste. Bilen fick en buckla så då ska ju den lämnas in men som sagt med mig & M gick ju allt bra. Men kanske inte drömstarten på veckan eller fortsättningen på den där dagen när man bara kände nej nej nej, redan innan. Att börja måndagen med att bli påbackad gav inte mig direkt mega pepp, men bara att ställa om sig. Frö det blir inte en bättre dag om man grubblar mer på det.

Nu är iaf det nya projektet klart och nästan färdig stylat. Möblerade om halva Thelmis rum, så nu hoppas jag verkligen detta vart något dom tänkte sig. Annars bryter jag nog samman imorgon tror jag. Jag tycker iaf det Blev väldigt fint och syftet till vad det ska användas är ännu finare så jag hoppas detta blir bra. För hade det nu det förta varit godkänt hade jag inte behövt åka till

Färgaffären & då hade jag inte heller blivit påkörd så jag hoppas verkligen detta nya var Värt det.🙈 haha..

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbysusan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.