Susan Törnqvist

Att förbereda sig inför en förlossning och livet med bebis

Inlägget är i annonssamarbete med Gjensidige

En graviditet, full av spänning, förväntan, oro och tankar kring hur livet kommer förändras. Hur kommer förlossningen att vara? Hur kommer livet med bebis vara? Hur är det att bli föräldrar & vad kan vi förvänta oss? Så många tankar som snurrar i huvudet under dom där nio månaderna innan man får träffa sin bebis & sen all den där oron man kan känna över att bli förälder. Den största kärleken och det dyrbaraste man någonsin fått livet. Hur förbereder man sig egentligen för det? Går det ens?

Känner ni igen er?

Visste ni att det nu faktiskt är möjligt att förbereda sig på en del av dessa frågeställningar? Ja det stämmer faktiskt just tack vare Gjensidige. Gjensidige är för er som mot förmodan inte vet ett försäkringsbolag. Nordens tredje största faktiskt som jobbat med försäkringar i över 200 år. Inte illa va?! Till föräldrar och blivande föräldrar erbjuder Gjensidige gravidförsäkring och barnförsäkring som är topprankad av Konsumenternas försäkringbyrå. Hur bra?!

Har ni tecknat en gravidförsäkring?

Visste ni att Gjensidige gravidförsäkring gäller redan från dag 1 i graviditeten för dig som blivande mamma? Otroligt bra och en enorm trygghet tycker jag som gått igenom 3 graviditeter och ett missfall. Gravidförsäkringen täcker även det ofödda barnet från den 23 graviditetsveckan vilket även det är otroligt bra! Gjensidige gravidförsäkring är verkligen ett tryggt och kostnadsfritt grundskydd. Vill man som jag gjort vid alla mina graviditeter välja en mer omfattande försäkring kan man även välja Gravid Plus för 1095:-. Detta är något som varit så självklart för mig i alla graviditeter och ska jag ge er ett tips så vill jag verkligen rekommendera er en mer omfattande gravidförsäkring. En graviditet är lång och man vet aldrig vad som händer, kanske mår man som mig otroligt dåligt och behöver bli inlagd. En extra trygghet som för min del minskade en hel del oro, då jag visste att försäkringen hjälper till om något skulle inträffa.

Just när det kommer till det här med att förbereda sig inför livet med bebis och inför förlossningen, så har Gjensidige faktiskt två fantastiska tjänster jag verkligen vill tipsa er om.

Att bli förälder är den största upplevelsen i livet. Men hur blir egentligen livet med en bebis?!

Gjensidige vill hjälpa till att förbereda blivande föräldrar för just livet med en ny bebis och alla dess olika prövningar som kommer med föräldraskapet.

Detta tack vare Gjensie – the baby simulator. Gjensie är en app där man under 24h får prova några av dom viktigaste delarna av föräldraskapet innan det är dags. Allt på ett väldigt roligt och lätt sätt, där Gjensie är ert spädbarn som ni ska ta hand om. Jag och Thyra tog hand om Gjensie tillsammans och det var så roligt! Gjensie sover, äter, bajsar, gråter precis som vilken bebis som helst och under dessa 24h är det vårt jobb att ge Gjensie allt hon behöver. Så himla bra tjänst. För oss som blir föräldrar för andra och tredje gången är Gjensie perfekt för att introducera hur det kommer bli att få en bebis i familjen till syskonen. På ett roligt, enkelt och pedagogiskt sätt under 24h.

Visst verkar hon spännande och lärorik Gjensie?! Vi tycker verkligen om henne här hemma och som sagt bra både för blivande förstagångsföräldrar eller som för oss att introducera för syskonen hur det kommer bli men en ny bebis i familjen. Ni kan läsa mer om Gjensie HÄR.

Så efter 9 månader av förväntan så kommer tillslut den där dagen då det är dags för det lilla livet i magen att göra entré i världen genom just det, en förlossning. Förlossning, ett otroligt känsloladdat ord för en blivande mamma. Känner ni igen känslan? Man har ingen aning om vad man ska vänta sig, hur ont gör det?! Hur långtid tar det?! Hur kommer det kännas?! Man är så extremt sårbar och utelämnande för okända personer i en situation man själv inte kan styra över.

Jag ska berätta något för er jag nog aldrig delat med mig av för er innan. När jag väntade Thyra så ville jag INTE föda henne på något annat sätt än genom ett kejsarsnitt. Min förlossningsskräck var enorm, oro, smärta, känslan att vara helt utelämnade i ett stort rum och mycket mer gjorde att jag inte kunde tänka mig något värre än en vaginalförlossning. I månader gick jag med denna oro men jag fick inget kejsarsnitt inplanerat. Utan jag skulle få föda vaginalt och jag hoppades bara att det skulle sluta i ett kejsarsnitt på något sätt. Tillslut kom dagen så vattnet gick. Vi skulle bli föräldrar, äntligen men vad skulle hända nu?! Smärtan, vad kommer hända där inne i förlossningsrummet, hur går det till? Ja, ni kanske förstår?!

Det visade sig att föda barn var något min kropp var bra på, mycket bättre än att vara gravid. Det var utan tvekan den häftigaste och bästa upplevelsen i mitt liv. Jag har haft turen att ha tre helt fantastiska förlossningar bakom mig. MEN det är så svårt att föreställa sig innan. Därför ska jag berätta om något ni blivande föräldrar inte vill missa!

Gjensidige har en tjänst som är fantastik för blivande föräldrar, både mammor & pappor nämligen Birthual Reality. Det bästa man kan göra och något som jag verkligen önskade att jag gjorde när jag väntade Thyra är ju att skaffa sig kunskap. Det absolut bästa man kan göra för att minska den där oron och rädslan man känner. Just för att ge denna kunskap och trygghet till blivande föräldrar så skapade Gjensidige Birthual Reality – Världens första förlossning i VR. En helt gratis tjänst för alla blivande förändrar. Hur bra?!

Med Birthual Reality lyckades Gjensidige skapa världens första förlossningsförberedande film i VR och skapade på så sätt ett nytt och unikt sätt för oss blivande föräldrar att förbereda oss på. Men ärligt hur bra?! Som jag önskar att detta fanns när jag väntade Thyra. Så mycket oro, tankar och stress som hade försvunnit av den där tiden av graviditeten. VR teknologi har gjort det möjligt att ge blivande föräldrar känslan av att vara i förlossningsrummet under en förlossning. Vilket gör att man redan innan sin egen bebis kommit till världen får chansen att uppleva en förlossning på nära håll. För jag ska ärligt tala om för er, efter förlossningen med Thyra och när jag skulle föda Thelma. Jag såg så mycket fram emot förlossningen, den häftiga känslan. Att få uppleva den igen, nu visste jag ju, jag visste vad som skulle hända och hur det skulle gå till. En enorm lättnad. Med Thelma var jag inte längre rädd för en vaginal förlossning, jag visste ju hur det skulle gå till. Men jag kunde inte tänka mig något värre än ett kejsarsnitt.

För vet man vad som väntar och man har kunskap, så är man förbered och på så sätt försvinner all den där oron avsevärt även om man såklart går in i en förlossning med en enorm spänning och förväntan.

Så om ni går i väntans tider så tycker jag verkligen att ni ska testa Birthual Reality. Läs mer om Birthual Reality HÄR och beställ enkelt hem dina egna VR glasögon HÄR.

Stor kram på er och massor av lycka till♥️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.