Susan Törnqvist

Hudvårdsrutiner och bästa produkternam

Inlägget innehåller annonslänkar.


Hej darlings,

Får så många frågor om min hy och mina produkter så många som vill veta mer om detta så tänkte ni skulle få mina 5 bästa lifehacks. För att få en hy med naturlig lyster sen tänkte jag även tipsa om två make up favoriter jag aldrig slutar använda! Så bra är dom så dessa vill ni inte missa om hyn känns lite matt och behöver lite härligt glow.

För i ärlighetens namn så är jag som ni kanske vet en mega nörd när det kommer till just hudvård. Jag testar febrilt alla härliga sheetmasker jag kan hitta och älskar behandlingar men då ska dom kännas och verkligen göra underverk:) Annars gör det ingen skillnad. Ni som är lite nyfikna på vilka hudbehandlingar jag gjort så kan ni läsa om det HÄR.

Jag kan nörda ner mig i det hör med hudvård i ett inlägg som skulle bli så galet långt, så jag tänkte vi tar mina 5 bästa lifehacks som passar alla oavsett hudtyp:) Vad tror ni om det?!

Jag får också många frågor om min make up och i ärlighetens namn är jag rätt kass på att sminka mig, jag använder alltid samma saker, en foundation, en rouge, higlighter och min Beauty hemlighet. Alltid oavsett vardag eller fest. Jag tycker mest om den naturliga looken och bara se fräsch ut därför tycker jag personligen att hyn är så viktig.

Jag är så kär i märket Biologique Recherche, tyvärr går det bara att köpa i Stockholm så jag tänker tipsa er om andra favoriter i nedanstående kategorier istället. Men har ni inte testat BR så kan jag varmt rekommendera er detta!


1. Exfoliering & syror! Bästa tänkbara mot allt, rynkor, fukt, glow, finnar & pigmenteringar. Min dagliga exfoliering är från BR och heter Lotion P50, ett ansiktsvatten jag tar morgon & kväll efter rengöring. Innehåller AHA, BHA & PHA som är alla syror man behöver i en flaska!!

När jag är i behov av extra exfoliering ca 1-2ggr per vecka använder jag Dermacetic mask 15. 2 min av denna mask med AHA syra tar bort döda hudceller och återfuktar på djupet!! Mums!! Finns HÄR

Exfoliering är verkligen A&O för en bra hud och utan detta så är egentligen inga andra utav mina produkter något att lägga tid på då dessa inte kan prestera som förväntat.


2. Serum & vitaminer! Serum består av mindre molekyler än vanliga krämer och tränger därför ner djupare i huden och verkligen kan göra underverk! Dessa tre kan jag inte leva utan! Märket spelar mindre roll när det kommer till vitaminerna A & C.

C- vitamin använder jag på dagen. Hjälper till att motverka att huden bryts ner av solens strålar samt fria radikaler som avgaser och likande. Ger en jämn hudton och motverkar pigmenteringar. Stramar upp och ger glow:) Addera gärna en kräm med E-vitamin för att maxa effekten av C-vitamin:) DETTA c-vitamin serum från Jan Marini är ett av mina favoriter! Finns HÄR.

A-vitamin även kallat retinol använder jag på natten. Är det enda som är effektivt bevisat mot rynkor men är även fantastiskt mot en hud i obalans som finnar och acne. Jobbar som bäst under natten då denna bryts ner i solljus. Kan inte leva utan a-vitamin!! AHA är även bästis med a-vitamin och förstärker effekten ytterligare:) DETTA A-vitamin serum från PTR är ljuvligt!! Finns HÄR.

Sista serumet är till för fult och glow. Mitt favorit kommer från Beatu Pasefique. Serum paradox använder jag ovanpå mitt smink, ja ni lästa rätt. Jag duttar på detta med en svamp i liten mängd ovan på mitt smink för den där perfekta lystern men även för en fin no make up make up känsla:) Finns HÄR.

3. Ögon! Ja dessa känsliga små ögon som lätt får torrhetslinjer och mörka ringar. Jag använder även här retinol men både morgon & kväll. Huden blir uppstramad och ljusar upp. Jag älskar detta från svenska Verso med retinol 8. Ett annat grymt ögon serum med retinol som jag varmt kan rekommendera är DENNA från Medik8.

Över detta använder jag Clarains lätt färgade ögonkräm som stramar upp och motverkar dom mörka ringarna! Så bra! Finns HÄR.


4. Masken! Ja att använda masker en eller ett par gånger i veckan är att ge huden den där extra skjutsen den behöver. Förlänger effekten på behandlingar och ger det där lilla extra huden behöver. Det finns oändligt många masker som alla gör olika saker men dessa två är dom absolut bästa jag någonsin testat och som alltid finns i hemma hos mig.

Dessa använder jag alltid tillsammans för bästa efter och jag lägger dom alltid på dagen!! Så fort jag lagt dessa får jag alltid kommentarer om jag jag ser ut som en porslinsdocka i huden.

Börja med Biolique Rechershe Bio mask och låt den sitta i ca 15-20 min. Tvätta av och applicera sen lotion P50, dina serum och applicera sen Exuviance rejuvinating treatmet mask låt sitta 15-20 min innan du enkelt drar av denna mask:) På med cream, primer sen make up och du har en uppstramad, återfuktad och glowing hud!!

Men kan varmt rekomendera och tipsa er om följande masker:

DENNA från Medik8 är en lermask som är Perfekt för att motverka finnar, orenheter och porer. Finns HÄR.

DENNA askunge mask från Clarins är fantastisk! Avslappnande och uppstramande, slätar ut linjer & rynkor på bara 10 min. Finns HÄR.


5. Kräm & Primer! Avsluta din hudvårdsrutin med en riktigt bra kräm innan du sen toppar med en härlig primer innan du applicerar din make up.

D-force från Beaute Pacifique är en fantastik kräm med D-vitamin, a-vitamin & e-vitamin. Ja ni förstår ju en riktig mega godming som verkligen gör nytta! Finns HÄR.

Mitt favorit primer är utan tvekan klassikern Beauty Flash Balm från Clarins. Tricket är dock att applicera och sen vara ruskigt snabb med sminket för att få en härlig askunge hy. Finns HÄR & nu till 30% rabatt med!

I smink väg så kan jag inte leva utan YSL glow foundation. Alltså bästa jag testat!! Finns HÄR! Dom dagarna man känner sig lite lätt glåmig eller på sommaren bara vill ha lite extra glow så rekomenderar jag verkligen Tea to Tan från by Terry. Alltså bästa bästa! Ni måste testa!! Finns HÄR just nu också till 20% rabatt.

Hoppas dessa tips varit till nytta och kan hjälpa er på vägen:)

Jo en sak till, glöm för guds skull inte solskydd! Lika viktigt året om!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.