Susan Törnqvist

Matheo 5 månader

Kan knappt förstå att den här lilla älsklingen redan hunnit bli 5 månader. Vart tog tiden vägen? Vi fick ju en tuff start på den här 5 månaders perioden men nu mår M mycket bättre. Han går på antibiotika som han ska äta till på lördag och så länge han fortsätter vara feberfri så behöver vi inte åka in till sjukhuset. Så jag håller alla tummar för det. Så länge han är glad och pigg så är vi överlyckliga hör hemma. Återigen tack för all kärlek! Ni är fantastiska & så omtänksamma♥️

Många har frågat efter en uppdatering kring hur det går, hand rutiner och hur det är med tre kids såhär 5 månader in.

Så vi kör:)

Den här lilla godningen väger strax över 6 kg och är ca 62cm lång. Han är nog världens gladaste lilla unge skulle jag tro. Han skrattar, ler, pratar sitt egna lilla språk nästan hela dagarna. Med undantag gör när han är övertrött & hungrig. Då minsann kan han skrika. Haha.

Maten: Ja vid 4 mån får man ju börja ge smaksensationer som frukt, gröt, sås, potatis osv. Allt utom hounung och grönt typ. Precis som tjejerna så är han inte jätteintresserad än. Det han får smaka åker upp lika snabbt som det kommer ner. Exakt såhär var det framförallt med Thelma. Det kom när hon var ca 8 månader. Därför känner jag ingen stress alls. Vi testar på emellanåt och tillslut så kommer han ju tycka det är gott. Så han lever fortfarande på ersättning vilket går jättebra. Fördelen med tredje barnet är ju att man inte alls känner den där stressen eller oron med allt utan man kan jämföra med dom andra barnen och känna ett helt annat lugn.

Sömn: Jag kan verkligen inte klaga på sömnen alls. Vissa dagar sover han inte så länge på dagen men brukar sova 2-3 gånger på dagen och sen oftast hela nätterna. Han får sitt sista mål med mat precis innan jag lägger mig för att vi ska få så många timmar sömn som möjligt utan avbrott och den rutinen fungerar så bra för oss. Oftast sover han mellan 22-07 utan att vakna. När han varit dålig har an vaknat till någon gång på natten men annars inte. Så otroligt lyxigt och skönt faktiskt.

Rutiner: Just det hör med rutiner är väl det som blir lite haltande med 3 barn. Iaf nu på sommaren. Allt bara hände på liksom. Han äter, sover, är vaken och så om igen. Vi har

Inte något schema exakt när han gör vad utan vi märker när det är dags för det ena eller andra. Eftersom jag också jobbar i denna mammaledigheten så får han oftast bara hänga med. Så många med tre barn som säger så. Minsta bara följer med, han är så nöjd när han får vara i bärselen på bröstet och då känner jag att så får det vara. Man har så mycket mindre tid med fler barn men man blir bra mycket mer effektiv och grym på att göra flera saker samtidigt. Även om det är mer pyssel.

Utveckling: Han vänder sig från mage till rygg och ibland från rygg till mage. Han greppar i leksaker och älskar att leka med sina fötter. Han sitter inte än och han stor inte men älskar att ställas sig och hoppa när man håller honom i knät. Annars är han ju fortfarande inte så gammal så så mycket mer än så gör han inte ännu. Men efter 6 månader börjar det ju gå väldigt snabbt så jag känner återigen ingen stress. Thelma använde liggdelen på vagnen till hon va 7,5 månad. Hon va jättenöjd i den och sov mycket bättre där så jag låter oftast magkänslan styra. Vilket är så skönt, det där att jämföra sig med en viss ålder och vad som är normalt då osv tycker jag bara blir onödig stress. Jag lovar att man kommer märka om det är något avvikande. Kom ihåg att alla barn är så olika och utvecklas i olika takt. Den som känner ditt barn bäst är du och inte alla andra!!

Så luta er tillbaka och njut av tiden som är nu, stressa inte upp er. Mat, tal, sitta, stå osv det kommer och den dagen kommer man så sakna tiden som varit. Det är verkligen mitt bästa tips. Till alla som får sitt första barn.

Sen är det ju så att man gärna vill veta hur andra barn är, för man byter tips och erfarenheter. Man får insikter och kan bli tryggare av att få höra om andras barn i samma ålder och hur dom gör. Så känner jag med, men snälla bli inte stressade bara om ert barn inte kan eller gör samma sak. Det är mest dit jag vill komma. Det är så lätt att jämföra och stressa upp sig eller bli orolig. Så bli inte det♥️

Förstår ni vad jag menar?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.