Susan Törnqvist

En ambulansfärd & Barnakuten

Fy vilket dygn vi haft. Just nu ligger jag och Matheo på drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg och han är sjuk men som en sjuksköterska sa igår: Han är sjuk men han är inte allvarligt sjuk och nu ska vi hjälpa honom bli bra. Oron ligger ändå där inne och skaver tills alla provsvaren kommit. Att då vara själv här, när Daniel min klippa och lugnet själv är hemma med tjejerna är så ensamt.

Men vi tar det snabbt från början och kanske har ni erfarenheter som kan göra mig lugnare. Vill inte höra några hemska saker, det kan min hjärna ge mig ändå.

M blev ju precis fem månader och fick förra veckan vaccinet, påfyllning på samma som vid 3 månader och sista dosen rotateq. Han va ändå pigg, fick lite feber på torsdagen men sen borta. Han kräktes mer än vanligt men det är ju vanligt efter rotsteq och har varit så varje gång. I söndagskväll fick han feber en alvedon och han va lite bättre, måndagskväll var han dålig och påverkad men med samtal med 1177, så stannade vi hemma. Jag tänkte ju att detta nog bara var biverkningar rån vaccinet, inget mer.

I måndags var han precis sitt vanliga glada jag, lite förhöjd kroppstemperatur men ingen alvedon. Sen igår morse, precis som vanligt fram till ca 11. Sen blev han plötsligt varm, frös, blev blå på händer, fötter marmorerad i huden, skakade och lät. Det här hände ju när han var 1 mån och då sa dom att det beror på att temperaturen i kroppen stiger snabbt, en reaktion helt enkelt. Otroligt läskigt men då var jag första gången ändå lugn. Sen vi 12 kom det igen, då blev jag orolig och tänkte nu åker vi in. Packade ihop alla barn men när vi kom till bilen var det borta. Så istället tänkte jag försöka ringa barnläkaren i Kungsbacka men det va stängt, ringde 1177 igen för rådgivning. Blev lugnare och hon sa samma sak. Det kan hända när febern stiger men är han som vanligt ta det lugnt och avvakta.

10 min efter det samtalet hände samma sak igen men han kändes ännu mer påverkad och trött. Jag fick panik och ringde 112. På 10 min kom en ambulans som då såg hur påverkad han var. Syrgas, mätningar på temp och värden slutade i en ambulasfärd till Östra sjukhuset och drottning Silvias barnsjukhus. Alltså rädslan och paniken, en ambulans med blåljus. Mamma hjärtat går verkligen sönder. Min lilla bebis! Jag var rent ut sagt livrädd. Vad händer?!

Väl på akuten fick han en extra dos med febernedsättande och nu blev han verkligen snabbt bättre. Hemma hade jag gett M alvedon enligt dosering men det räckte inte riktigt. Utan som den fantastika personal vi mött sa

Undersökningar, prover och ca 6h senare på akuten så får vi lite mer svar. En hög sänka, lite låga värden och vita blodkroppar i urinet. Misstänkt urinväg/njurbäcken inflammation. Men svårt att veta innan svaren på odlingarna kommit. Med tanke på hur lilla älsklingen mådde på dagen så valde dom att lägga in oss.

En dos antibiotika igår kväll och nu väntar ultraljud på njurarna. Sen hoppas jag vi får åka hem till D & tjejerna.

Fy man blir så galet orolig när dom små

Blir sjuka. Nu hoppas jag alla prover visar bra och att vi får åka hem och mysa istället.

Man hinner tänka 1000 saker när dom snabbt blir sjuka och vid dom tre anfallen tänkte jag nu andas han inte längre. Nu vet vi att det beror på febern och vi vet vad vi ska göra vilket känns tryggare men fy satan så rädd jag blir!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.