Hon visste inte riktigt vad det innebar… – Susan Törnqvist
interiorbysusan

Susan Törnqvist

Hon visste inte riktigt vad det innebar…

Igår var vi på ett regnigt besök på Liseberg hela familjen & min syster. Direkt när vi kom dit möttes vi av kaninerna som tar napparna & ger till Kaninbebisarna. Vi hade ju pratat om detta innan många gånger hemma att Thelma ska du lämna napparna. Nästan varje gång har hon sagt ja, för att snabbt ändra sig.

Eftersom hon slutade med blöja nu i sommar så har vi sagt att vi kanske ska vänta med nappen för att det ska räcka med en stor förändring i taget. Men så var vi där igår och redan innan vi åkte sa hon att hon skulle lämna napparna. Ja, säkert tänkte jag. Haha.

Väl där var det hon som ville när hon såg andra barn, så hon fick en napp och det gick så bra under hela tiden på Liseberg.

MEN så kom bakslaget när hon insåg var det var hon hade gjort. Lilla hjärtat blev ju helt förstörd, grät & frågade efter sin napp. Vi försökte förklara att hon hade gett dom till kaninbebisarna men detta ville hon inte. Så tillslut så fick hon en napp under premissen, du får låna denna av kaninerna. Haha.. återstår att se hur detta går. Har ni tips på hur ni gjorde för att få era barn nappfria?

Thyra var ett år äldre när hon slutade och kändes då så himla redo. Thelmis är fortfarande bara 2 år så hon är ju inte så stor. Tror inte alls hon hade koll på vad det egentligen innebar på nått sätt. Inte så konstigt egentligen.

Att få henne att sluta med blöja har verkligen gått så bra. Någon olycka ibland men jag är så imponerad av henne. Vi har pratat om det under våren och redan på Kreta försökte jag ta den och hon hade den då så himla lite eftersom man badade och så hela tiden. Super bra invändning på något sätt. Så kom Vi hem och en morgon bestämde jag bara, Thelma nu slutar vi med blöjan. Du är en stor tjej. I början lät jag henne hå helt utan både trosor & blöja hemma, för dom har ju på något sätt svårt att känna om det är trosor eller en blöja som sitter på. Utan nått så blir det på något sätt enklare för dom att känna. Utanför hemmet satte vi på trosor med klänning för det blev ju akuta besök i början haha.

På med trosor istället och nästan samtidigt ville hon inte längre ha blöja på natten heller. Inte en enda natt har det hänt någon olycka. Stora tjejen, däremot var det lite svårt med nr 2 på toaletten i början men nu så är även det så mycket bättre. Tror hon tyckte det kändes tryggare i blöjan på nått vis men tillslut så lärde hon sig det med. Vi har inte kört med belöning eller någon speciell kalender utan mest gett henne beröm för hur duktig hon är varje gång hon går på toaletten och säger till. Hon vill ju nu när lillebror är bebis vara en stor tjej precis som Thyra. Hon vill också gå på simskola & ta märken. Allt som Thyra gör vill hon göra så det kanske är en hjälp för oss, för Thyra var faktiskt nästan 3 när vi fick henne blöjfri & då hade hon nog nattblöja ett par månader med. Ingen av tjejerna har heller gått på pottan utan dom går på vanliga toaletten, utan någon särskild barnring utan helt vanligt som vi sitter. Så mycket enklare när man är iväg och potta eller barnring inte finns och dom är vana känner vi.

Men ja det lär ju hända lite olyckor ibland men så skönt det är när dom blir blöjfria för två blöjbarn är ett jobb i sig. Haha ni kanske förstår vad jag menar?

Ja nu återstår helt enkelt bara att se hur det går med den där nappen. Men är hon inte redo så får hon kanske ha den ett litet tag till. Vad gör det om 100 år ändå?! Det gäller bara att försöka lösa det lite smart isf. Haha…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbysusan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.