Susan Törnqvist

Rottingväv Bestå – Ikea hack

Inlägget innehåller annonslänkar.


Oj oj oj, frågorna bara strömmar in efter mitt senaste inlägg om mitt Ikea Hack. Så jag tänkte jag skulle besvara dom åt er här😊 enklare än att svara på 200 DM 😅 haha Blir så otroligt glad att ni gillar det! Betyder massor, verkligen.

Skåpet är Bestå från Ikea där jag från började hade köpt den mörka svart/bruna stommen. Så stommen & luckorna är helt omålade:) Ikea original helt enkelt.

  • Dörrarna köpte jag och för att knacka ut mittdelen av luckan så tog Daniel en såg och sågade ut ett rutmönster som han sen drog ut delarna. Busenkelt. På min lucka eftersom jag inte får eller vågar använda den elektriska sågen så tog jag en hammare. Haha slog ut några hål och knäckte sen med knät, så den gick sönder i större bitar. Sen drog jag loss bitarna. Gick hur lätt som helst det med:) haha.
  • Kanten där trät satt fyllde vi med latex fog.
  • Rottingväven köpte jag på nätet, den är helt slut där jag köpte min och verkar vara slut på dom flesta ställen just nu men kommer snart in. Googla bara rottingväv. Ex slöjddetaljer eller Glinteriör.
  • Eftersom den är rätt varm i färgen så valde jag att vända på min. Så jag har alltså avig sidan utåt så att säga. Då blir den både kallare och ljusare i tonen.
  • På baksidan har jag bara häftat fast väven så spänd som möjligt med en häftpistol. Jag köpte 3 meter väv och det räcker gott och väl för ett skåp i min storlek:)

Lampan som så så många frågat om är en riktig favorit hos mig eller det är ju nästan alla mina lampor iofs jag som är en lampälskare! Den kommer från Foscarini och finns HÄR.

Ljusstaken är köpt hos bästa The polpo hub men verkar vara slut där just nu men kommer från Seletti, så om ni googlar runt kanske ni hittar den:)

Många frågar även om vårt betonggolv & väggfärgen. Golvet bestämde vi redan när vi gjöt huset så det är en slags finare betong med golvvärme som sedan är slipad & behandlad. Där är faktiskt inte det minsta hård eller kall. På sommaren är den så sval & på vintern värmer den. Jag fullkomligt älskar detta golv och hade önskat vi hade kunnat ha det i hela huset.

Väggarn är målad i NCS s 2500-N men bruten i en special maskin för att den inte ska slå mot blått eller lila vilket annats är väldigt vanligt vid såhär ljusna grå toner. Våra är väldigt naturligt grå, helmatt färg från Jotun.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.