Susan Törnqvist

Hur redigerar jag i Lightroom?!

Oj oj oj vad många frågor om hur jag redigerar mina bilder efter dessa två bilder på stories. Före & efter redigering. Svårt att kunna svara på alla så jag tänkte jag skriver här istället:)

Jag fotar ju nästan uteslutande allt med min Canon 6D markt 2 med olika objektiv. Fast 50mm, fast vidvinkel 35mm & zoom 24-70mm. Jag har en IPhone XS Max för det jag filmar på mobilen i stories och liknande.

Eftersom livet med tre kids är svårt att få ihop med så måste det gå snabbt så jag redigerar det mest via min mobil. Mina favorit appar är Lightroom, Phothoshop, VSCO, Snapseed. Ibland är det en kombinat alla fyra appar som jag använder till en bild, ibland bara en eller två. Allt beror på ursprungsbilden. Så därför är det sjukt svårt att bara ge er ett filter. Också svårt att bara ta en screen på mina inställningar för även dom varierar så mycket.

Jag använder mest Lightroom där jag skapat mina egna filter. Har nog en 5 olika som jag har sparat som förinställningar så det går snabbt när jag ska redigera. Men drar även i dom olika inställningarna beroende på bilden.

Jag vet att man ska kunna ”skicka” sina inställningar/filter man skapat i Lightroom men jag har inte haft tiden att läsa på riktigt hur man gör än. Så fram tills dess får ni bara mina tips på vad jag brukar dra i och vilken förinställd profil jag tycker bäst om. Så kan ni själva testa er fram och så snart jag kommit på hur jag kan dela mina inställningar som jag sparat så ska ni får dom med såklart!

Av dom förinställda profilerna så gillar jag mest modern 5 sen brukar jag dra i lite beroende på bilden och utgå ifrån.

Sen dear jag alltid i följande åt vilket håll ser ni efter. Men det beror på bilden exakt hur mycket men det märker ni, vad ni gillar mest likksom:

  • Exponering ( Oftast +)
  • Skuggor + ca 10
  • Högdagar – ca 10
  • Kontrast + ca 10
  • Vitt – ca 30
  • Svärta + ca 35
  • Värme + ca 8
  • Klarhet + ca 20

Som sagt när jag kommer på hur man kan skicka inställningar så ska ni få dom exakta filterna med såklart!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.