Susan Törnqvist

Asiatisk laxsallad

Oj oj vad många frågor om receptet på vår middag i veckan . Blir så glad att ni inspireras av min mat och vill ha mina recept! Så oroligt härligt ju. Som ni vet så har jag sällan något recept på mått och likande utan jag blandar i det jag känner för & det jag är sugen på. Att jag älskar chili, koriander, lime och asiatiska smaker vet ni ju och denna asiatiska laxsallad är ett ihop kok med inspiration från min Biffsallad som jag också gjort med färsk tonfisk så gillar ni inte lax testa med räkor, färsk tonfisk, biff eller tofu eller quorn:) Som alltid finns det en miljon varianter på dessa olika asiatiska sallader men den jag gjorde igår och som jag älskar gjorde jag såhär:

Du behöver:

Avokado

Mango (färsk eller fryst spelar ingen roll)

Salladslök

Babyspenat

Sesamfrön

Koriander

Fröjalax (salamlax – lax som är till för att ätas rå)

shiratakinudlar

Lime

Pepparrot

Majonnäs

Shiarssasås

Sesamolja

Fisksås

Ingefära riven

Asiatisk soja

Salt & Peppar

Socker

Sweetchillisås

Gör såhär:

Chillimajonäs:

Blanda majonnäs, riven ingefära, lime, shirashia sås & salt & peppar till en len chilimajonäs.

Dressing:

Blanda ihop fisksås, lime, soja, ingefära, socker, salt, peppar & sesamolja till en dressing så allt smälter ihop.

Lax:

Skär laxen i små bitar och Marinera dom med lite lime, salt, peppar & dressing.

Shiratakinudlar:

Skölj nudlarna och bland ihop med lite sweetchillisås & lite av dressingen.

Sallad:

Hacka alla grönsaker. Lägg sen bladspenat i botten och lägg sen nudlarna och toppa med grönsakerna, laxen, dressing & chillimajonäs.

Sååååå galet gott & enkelt att laga🙌🏼 en riktigt perfekt sommar middag helt enkelt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.