Susan Törnqvist

HALLONREMMAR ala Mandelmann

Oh my så många frågor om receptet på dessa HALLONREMMAR efter att jag la ut detta på Stories igår. Så galet gott. Hemma gjort godis och när hallonen är klara i trädgården blir det även extra mysigt att göra dessa ju.

Det tar sin lilla tid ska erkännas inte egentligen i tillagning men dom ska stå i ugnen ett tag:)

Receptet kommer inte från mig utan från Marie Mandelmann och deras nya kokbok Madelmanns söta. Så mysig bok förövrigt!

Du behöver:

 • 6 dl hallon
 • 2 msk honung
 • 1 citron, saften
 • 0.5 msk rapsolja
 • florsocker & strösocker (till garnering)

Gör så här:

 • Börja med att koka upp bären (hallonen) tillsammans med 1 tsk honung, citron och en gnutta salt. Sila dem sedan genom en trådsil med en slickepott för att få bort kärnorna. 

  Blanda därefter den ca 3 dl färdiga hallonpurén med 2 msk honung. Bred ut bärpurén på en plåt med silpatmatta, gummibakduk, i ett ca 2 mm tjockt lager. Har man ingen silpatmatta kan man smörja bakplåtspapper med lite rapsolja. 

  Sätt in plåten i ugnen på 70 grader i 3-5 timmar tills purén har torkat. Håll luckan lite öppen för att släppa ut ånga. När det inte är blött i mitten längre är de klara. 

  När purén har torkat är det bara att klippa upp den i 2,5-3 cm breda remmar. För en lyxigare känsla och för att remmarna inte ska klibba ihop kan man rulla dem i strösocker och florsocker. 

  Rulla ihop remmarna och lägg dem i en tättslutande burk. 

Perfekt att ha som lördagsgodis.

Ett tips är även att testa med andra frukter & bär. Jag gjorde även med jordgubbar men det blev inte riktigt lika gott som hallonen men testa på🙌🏼

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.