Susan Törnqvist

Att resa med barn

Inlägget innehåller annonslänkar


Oh my, inlägget som tagit flera dagar att knåpa ihop. Haha Därför lite frånvaro ett par dagar. Men så så många som önskat ett inlägg om hur man reser med barn och ALLT vad det innebär allt från flygresan, till packning, mina bästa tips och hur man gör på resan.

Så här kommer nog mitt längsta inlägg någonsin men med checklistor och rubriker så ni kan skrolla till det ni vill veta och hoppa över det ni inte vill läsa:)

Hoppas ni gillar♥️

Mitt första tips är om ekonmin tillåter såklart, satsa på ett Större hotellrum. Att resa med barn och som i vårt fall två vagnar, skor, resväskor & alla andra saker till en familj. Oh my. Vi är inte så mycket på rummet om jag ska vara ärlig men bara den tiden man är där. Att kunna ställa vagnar och saker på en bra plats och så att barnen har pants att leka fritt i rummet. Ja så mycket enklare allt faktiskt blir med lite mer plats. Speciellt med vagnar och resesängar. Så om Ni inte testat ett större rum,

Gör det, alla blir också så mycket gladare när man inte behöver vara på varandra under 8 dagar på ett pyttelitet rum utan alla har mer plats att leva & röra sig på.

Många frågor handlar såklart om packningen. Vad man inte får glömma osv. Så svårt ändå för alla är vi ju olika med rutiner och behov. Men mitt grundtips här är väl egentligen att sattas på samma saker slö du använder dagligen hemma. Se. Mm

Detta brukar jag packa med mig när vi reser med barnen:

Ja förutom det där vanliga med kläder, blöjor, våtservetter osv så packar jag alltid med mig följande:

Pyssel till stranden/poolen. Barnen badar mycket men om man vill sitta still en stund så är snacks & pyssel en bra sysselsättning en stund.

Reseapotek. Ja nässpray, alvedon, allergimedicin, plåster, termometer, sårtvätt vätskeersättning osv osv har jag alltid med mig både i skötväskan dagligen & på resan! Så bra!

Resevagn. Jag älskar våra YoYO vagnar! Bästa köpet någonsin!! Så smidiga och att dom går som handbagage!

– Tvättmedel

– Simglasögon & armpuffar.

Kudde & filt. Ett måste i vagnen tycker jag så dom sover gott & mjukt och perfekt på flygresan.

Morgonrock. Ja om hotellet inte har detta till barnen så packa med. Detta har jag alltid även med mig till stranden. Så mysigt och härligt att torka barnen med när dom badat. DENNA från H&M är en mega favorit hos mig!

Några av barens favorit leksaker. Sist tog dom med sig sina favorit dockor och ett gosedjur. Men något som Påminner om hemma.

I handbagaget:

– Flygplanspaket

– Ipad med hörlurar

– Snacks. Detta är så bra om man vill tjäna lite tid från tjatet och samtidigt muta sina barn. Välj något dom älskar och packa ner:) Är det nån gång det är okej med obegränsat med gott är det nu:) haha

– Favorit docka/gosedjur

– Extra pyssel & små spel. Kolla in Landet Ingenstans butiken där köpte jag på mig massor nu inför vår resa!

– Kudde & filt. Som vi använder dessa på flyget & reser ni långt rekomenderar jag verkligen Stokkes resesängar till flyget för barnen. Såå bra!!

I skötväskan:

– Blöjor

– våtservetter

– ersättning/välling

– nappflaskor

– extra kläder

– Reseapotek med bla alvedon & nässpray

– Extra nappar & snuttefilt

Inför flygresa & under resan:

Vid start & landning:

Spädbarn. Alltid även när Thyra var bebis så gav jag ca 1h innan start en sup alvedon. Detta för att motverka ont i öronen. Ingen av mina barn har någonsin fått ont men jag göt också alltid detta. Så spädis: alvedon & vid start mata. Då suger dom och motverkar då lock som kan göra ont.

Thelma 2år har haft napp vid start & landning. Fungerat toppen och samtidigt suttit med iPad med hörlurar.

Thyra har suttit med hörlurar & iPad.

Sen får alla barnen innan start & landning nässpray. Även perfekt till oss vuxna om vi lätt får lock! Såå bra!! Så alvedon & nässpray är ett måste om ni vill undvika ont i öronen.

Flygplanspaket. Bästa jag kommit på ska erkännas!! Jag tänker här något litet & smart som baren älskar att göra. Kort resa som till Kreta räcker ett eller som jag gjorde ett pennfack med nya pennor & en målarbok / pusselbok. För längre resor 2-3 paket. Ex nya klistermärken, nått spel eller likande. Sånt barnen gillar och som dom kan använda på flygplanet för att fördriva tid! Målar böcker som bara använder vatten är bästa grejen, svårt att förklara heter Water wow, jag köpte med mig dessa ner – Finns HÄR. Alla älskade detta nu på Kreta & på flyget från 1 år – 11 år. Bästa som finns! Sen i ärlighetens namn, vem älskar inte att öppna packet. Även om det inte är något dyrt i. Tänk smart, enkelt och underhållande:) Dom tycker det är så kul & som förälder sparar man så mycket tid på tjatet : När är vi framme.

Detta fungerar lika bra på små barn som på stora barn.

Full ladda IPad & maxa med nya filmer och spel som fungerar i flygplansläge! Tack där köpte vi oss några timmar🙌🏼 Hörlurar speciellt för barn dvs dom med lägre decibel rekomenderar jag INTE under själva flygresan. Det är så högljutt i ett plan att det inte hörs något ljud alls i dessa när man flyger. Maxa sen med nya spel & filmer som ni vet barnen älskar. Vilket barn älskar inte fri iPad tid? När dom tröttnar fram med ett nytt flygplanspaket osv:)

Med bebis i värmen

Ja hur gjorde vi med Matheo nu på resan. Jag skulle inte åka innan bebis blivit 3 mån. Detta pga vaccinen dom får vid 3 månader. Så för mig känns det alltid bättre att åka efter dessa första gången.

Nästan hela resan bodde M i kortärmade små bodys & Ett par lösa små hängsleshorts som jag älskar. Men är det riktigt varmt så ta bara en blöja alt en lös tunn t-shirt. Många frågar vart jag handlar och det mesta är faktiskt kedjor. Zara mini är min favo, sen är DESSA bodys från H&M så bra men även DESSA från Lindex Just nu också med 20%. Tänk luftigt och svalt. Ni som letar fina små hängsle shorts då kan jag tipsa om DESSA & DESSA från H&M.

När det kommer till solskydd så rekomenderar inte det till barn under 1 år. Detta för att barn under 1 inte ska vara i solen. Men i ärlighetens namn så är inte ett parasoll det bästa av solskydd. Så jag smörjer ändå in. Gjorde även med Thyra & Thelma utan något som hänt, DENNA ekologiska från Maria Åkerberg har jag använt då den är just ekologisk mot deras känsliga hy.

Sen låg Matheo bara i skuggan med suffletten varvat upp & ner så att vinden kunde nå in och svalka honom. Det gick så bra, han blev varken solbränd eller för varm. Man märker snabbt tycker jag om dom blir för varma & missnöjda. Då är det något som inte känns bra för dom men annars när dom är så små är det oftast väldigt lätt. Dom sover mest ändå och när dom är vakna lägg dom i skuggan med er.

Hur gör vi på kvällarna?

Väldigt bra fråga. Fick frågan om vi går och lägger oss tidigt eller hur vi tänker på kvällen. Sånt man själv inte tänker på utan bara gör men så bra fråga!

När jag & D fick Thyra var vi typ fört att skaffa barn och va ändå relativt unga. Då sa vi att vi aldrig skulle låta barnen stoppa oss utan dom får hänga med oss på det vi vill göra. Självklart inte på fester men på allt annat. Vi har lev efter detta med ett, två & tre barn, för oss är dom aldrig ett hinder utan vi äter ute på resturang lika mycket idag som innan barn. Kanske tom mer, barnen blir vana och det är liksom inget konstigt.

Vi gick inte och la oss tidigt, vi åt middag runt 19 när vi åt på Hotellet då var det i restaurangen mini disco med Lollo & Berni som barnen gick på medan vi åt. Sen åt barnen och kl 21:30 var det show. Här va alla med, vissa kvällar va alla 6 barn vakna ibland sov alla utom 2. Vi hade en vagn till M & en till Thelma i dem så sov dom två vissa kvällar. Sen tullade vi mot rummet. Två kvällar somnade Thyra i slutet på showen & då bar vi bara med henne och dom små i vagnarna. För oss inga problem alls.

Men jag tycker det absolut viktigaste är att lyssna till det som känns bäst för er. Vi är alla olika och fungerar på olika sätt & har olika rutiner. Jag & D umgås väldigt ofta med vänner och familj. Är väldigt sociala av oss och barnen lika så, vilket gör att vårt liv ofta ser ut så här. Dom måste inte alltid somna i sina sängar eller behöver tyst och mörkt kring dom, så för vår familj fungerade detta superbra.

Om jag nu har missat något så tveka inte att fråga:) så ska jag se om jag har ett bra svar på det:)

Kramar♥️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Tack för ett superinlägg! En fråga gällande styvrars med ett så litet barn, ammar du bara? Om inte, hue gör man med ersättning i värmen osv o är det krångligt?