Susan Törnqvist

När det som inte får hända händer i sista sekund!

Alltså att vi är framme nu ändå! Eller i alla fall på bussen på väg till hotellet. Det trodde jag INTE ens skulle vara möjligt för bara några timmar sedan. Alltså kaoset & för en stund var all ångest i för flygresan ett minne blott!

Okej, vi backar några steg. Klockan 2:30 ringer klockan men kl 3 går vi upp ur sängen. Klär på alla barn, packar det sista & åker sen hemifrån ca 3:50. Allt känns lugnt, vi är ute i god tid & familjen tidsoptimist är till och med före våra vänner som vi ska resa med. I bilen frågar Daniel om allt är med och om jag har alla passen.

Självsäker eftersom jag efter vi i all hast fick fixa ett provisoriskt pass till M igår innan avresa och jag då veta att jag räknade till 5 pass och la i innerfickan på väskan.

Så när Daniel frågar säger jag lite kaxigt, ja om du packat ner ditt pass så ligger det ju här. Mest i ren protest för att jag packat ner allt till alla tre kids🙈😂 I alla fall ner i väskan bara för att visa att hår ligger dom. När jag börjar kolla namnen & samtidigt reagerar på att ena tejpen ser sliten ut, men vi har ju helt nya pass efter resan till Kanarieöarna i december. Ser då att det är Thyras gamla pass jag fått med mig och inte mitt. Då tänker jag direkt, men det låg inget mer pass där som dom ska ligga. Vart är mitt då?!

Vi vänder, åker hem & mycket riktigt mitt pass ligger inte där. Vet att jag la fram det till städet för ca 7 veckor sen när jag skulle få en leverans men vad jag mins så la jag ju det där det ska ligga. Jag är liksom så anal att jag inte kan städa utan att lägga var sak på sin plats tom barnens små leksaker, allt för att jag ska ha koll & enkelt kunna städa då jag inte klarar kaos🙈

Det som händer nu är 1,5h intensivt letande där jag & D fullständigt vänder upp och ner på hela huset. Vi ringer Tilda som sen ringer runt, till alla instanser man kan ringa. Underbara vän!!

Jag ringer polisen, kan man lämna landet med bara ett körkort?!

Svar: NEJ!!!

PANIKEN!!!

Detta händer ju bara inte och det händer liksom inte bara timmar innan planet lyfter. Passcentralen på Landvetter öppnar heller inte förens 8:30, planet går 7. Kört! Daniel börjar googla nya flygbiljetter som då också kostar skjortan🙈

Jaha det var inte meningen då. Vi ska inte följa med det här planet.

Jag & D är helt uppgivna, Thyra gråter för hon vill ju inget hellre än att åka till Grekland.

När Matilda & Robban kommer fram till Landvetter så träffar dom en tjej som jobbar för Ving. Dom berättar vad som hänt och ringer sedan till oss så vi får prata med henne.

Hon säger: Eftersom Grekland är ett EU land som tillhör Schengenavtalet så kommer jag få lov att lämna Sverige och sätt mig på planet till Kreta med bara mitt körkort. Men det är på egenrisk. Dvs att det kan vara så oop det ev kan bli svårare att lämna Kreta utan pass. Men hon har haft flera kollegor som rest på samma sätt utan problem. Eftersom jag då också reser med Ving och charter är det då sällan det blir något problem.

Så vi kastar oss i bilen & kör mot Landvetter. Vi chansar, pratar med pappa i bilen som säger samma sak. Åk Susan om du blir påsläppt på Landvetter så åk. Sen kontaktar ni Svenska Ambasaden i Grekland så löser det sig.

I bilen googlar jag upp just Ambasaden i Grekland som då ligger i Athen men så står det:  Du kan också söka om provisoriskt pass på Sveriges ambassad i Athen eller ett svenskt konsulat i Grekland (Chania, Heraklion, Korfu, Rhodos och Thessaloniki)

Åh Perfekt! Så OM det skulle bli något problem kan jag på plats söka om ett provisoriskt pass samma dag som vi åker hem. Eftersom dessa utfärdas tidigast 24h innan avresa. Så då kände det genast mycket bättre att köra. Hoppa på planet på egenrisk för då vet jag att jag på plats kan få ett provisoriskt pass och på så vis komma hem.

På Landvetter var det inga konstigheter alls. Inte heller på flygplatsen här på Kreta så nu håller jag alla tummar att jag om en vecka också får lämna Kreta igen. ✊🏼

Flygresan då för en flygrädd?!

Jo men vilken flygresa. Typ inget skak alls, hela flygresan var väldigt väldigt lätt vilket kändes såå skönt! Jag hade Stesolid i väskan men denna tog jag inte. Utan det gick så bra ändå! Så skönt! Kan man garanteras sånna här resor så har jag inga problem alls att flyga. Haha…

Tre kids då?! Inga konstigheter alls!! Daniel körde samma sak som sist, sitter mellan tjejerna så jag kan slappna av så sitter jag ytterst efter mittgången på andra sidan. Planen var att M skulle sitta hos mig men pga att det saknades syrgas tub på min sida så satt han hos D. Åh min älskling, min klippa!! Som tog alla barnen så jag bara kunde vara. Asså så fantastik!!

Thelma vaknade 10 min innan landning och somnade precis vid start, så skönt. Thyra kollade iPad & målade. Flygplans paket laddar jag alltid upp med. Lite roligt pyssel & pennor dom kan ha på planet. Så bra!! Matheo sov till ca 40 min unna landning och sa därefter inte ett ljud. Han är ju nöjdast i famnen så för honom att blivit buren & i famnen sen kl 5 imorse var nog en dröm för honom.

En helt fantastik flygresa helt enkelt, kunde inte på något sätt kunna bli bättre. Nu ska vi bara komma till hotellet och njuta av en vecka sol & bad ☀️


Ja, vilken start. Något vi sent kommer glömma. Vart mitt pass befinner sig vet nog bara det. Haha..

Har ni något likande som hänt er och hur löste ser sig för er? ♥️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Men shiit vilken mardröm!! Helt ofattbart att det löste sig och ni kom iväg! 😄 good karma! Hoppas allt går bra med resten av resan! Spännande att höra hur det är att resa med en så liten en