Susan Törnqvist

Mina 8 bästa tips för uteplatsen

Hej på er godingar!

Stort önskemål på Uteplats och trädgård just nu. Vilket är så härligt nu inför sommar och utesäsong. För så snart vädret tillåter och värmen tittar fram spenderar gärna vi hela dagarna ute och kvällarna utomhus. Känner ni igen er?!

Vi har lyxen att faktiskt ha fyra stora altaner och en stor trädgård, Haha.. låter Helt galet när jag skriver det. Men det är inte alltid helt lätt att inreda uteplatsen och för många altaner är inte lätt det heller. Så i år ryker den vi använder minst och plats ska ett växthus få ta istället, ett stort växthus med kamin och plats för många att sitta. Myset!!

Att hitta en balans så man faktiskt utnyttjar sin uteplats eller sina uteplatser till max kan vara svårt ibland. Det har vi verkligen känt. Så mitt första & bästa tips är:

– Lär känna ert rörelsemönster. Hur rör ni er inte tädgård/uteplats och vilka behov behöver ni för att tillgodose ert rörelsemönster och beteende?!

Allt blir verkligen så mycket lättare om man utgår från detta och gör en sån här behovsanalys.

Jag brukar testa mig runt och flytta på våra utegrupper nästan varje år för att se om jag kan skruva på det ännu med och ännu bättre. Analysera det man inte tyckte va bra säsongen innan och ändra på det nu.

Men sen finns det såklart några snabba tips som jag tänkte ge er som kan vara bra att ha med sig när man inreder.

– Dela upp altanen/uteplatsen i zoner/rum. 

– Maxa med textiler & ute mattor. Bästa för att ge en mjuk och varm känsla uteplatsen. Det finns även massor av bra textiler som är anpassade just till ute med på exempelvis Jotex.

– Grönt är skönt! Addera massor av växter i krukor.

– Låt ute bli nya inne. Har ni något särskilt ni går efter när ni inreder inne? Ta med det ut och ge samma kärlek till uteplatsen som hemmet i övrigt.

– Låt hela familjen få ta sin plats. Precis som barnen har sina rum inne låt dom få sin egna zon även ute. På så vis trivs ni hela familjen lika bra på utsidan.

– Trolla med belysning. Lika viktig som belysningen är inne så är det faktiskt det även ute. Ljusslingor, utelampor, levande ljus. Ja you name it, ös på för maxad myskänsla!!

Låt baren få sin plats. Ja det är nog det bästa vi gjort ute. Att ha skapat oss en del av vår trädgård och altan som är till för barnen. Perfekt för lek, bad, gungning och lek i trädgården allt där vi enkelt har full koll på när dom leker men samtidigt kan ta en kopp kaffe i solen.

Det bästa av allt är ändå att vi inte behöver åka i väg varje dag utan tjejerna är minst lika nöjda att leka hemma som på en lekplats:) Sommaren är verkligen räddad för tjejerna här i vår lilla höra och alla deras kompisar trivs lika bra:)

På den här altanen är jag faktiskt väldigt sugen på nya matstolar i svart. Tror det kan bli en fin kontrast till allt det ljusa. Sen även addera ytterligare en Havstensoffa från Ikea för ännu mer sittplatser. Sånt som växt fram med tiden helt enkelt.

Så ett extra tips är:

– Låt det ta tid!

Gillar ni dessa inlägg med tips? Tryck gärna på hjärtat i så fall så jag vet ♥️

Kramar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.