Susan Törnqvist

8 tips när man ska inreda ett rum

Hej fina,

Hoppas ni har en fin start på veckan! Jag vad fått så många frågor från er hur jag tänker när jag inreder ett rum. Hur jag går tillväga och vad jag tänker på. Så himla bra fråga ju, så jag tänkte ge er mina tankar hur jag brukar gå tillväga när jag inreder. Hoppas ni få lite hjälp & inspiration 🙂

När jag börjar med ett rum så utgår jag av följande saker:

 Funktion! Vad ska rummet användas till?

 Känsla & stil! Vad är inredningsstilen i övriga huset & hur vill jag plocka upp det i rummet?! Färg, material osv.

 Budget! Ja det är bra att veta sin budget när man gör om eller skapar ett helt nytt. Detta är främst A & O när jag inreder hos kunder.

– Fotovinklar! Ja det låter kanske konstigt men faktum är att jag alltid tänker i fotovinklar och hur många vinklar jag kan få ut ur ett rum. Även om det inte är så att man som jag ska fota sitt rum sen så blir det alltid snygga ytor för ögat att vila på om man har med sig detta.


Börjar man här är det otroligt mycket lättare att fortsätta med rummet i nästa steg.

Jag ser oftast ett rum framför mig. Dvs precis vad jag vill ha för stil vad jag vill ha för känsla & hur jag ska möblera. I mitt huvud möblerar och inreder jag innan jag ens börjat. Men känner man att det kan vara svårt så har jag några tips som kanske kan hjälpa till:)

 Moodboard! Här samlar ni inspirationsbilder, färger, möbler, inredningsdetaljer och lampor ni gillar osv på ett stort papper, eller via dator eller mobil. Men på så vis får man en enkel översikt vad som passar ihop och om det fångar den stil & känsla ni vill åt.

 Åtgärdlista! Skriv ner alla tankar på vad ni vill göra i rummet. Vad känns fel, vad drömmer ni om, vad vill ni slänga, behålla osv osv. På så vis har ni alla tankar nedskrivna och det blir lätt att gå tillbaka så inte inte glömmer nått.

 Röda tråden! Ja för att ett hem ska kännas komplett så glöm inte den röda tråden. Det är det som gör att ett hem känns harmoniskt och lugnt. Alla rum ska inte se lika ut men det ska finnas en röd tråd. Mer om den röda tråden kan ni läsa HÄR.

 Gå utanför boxen! Ja våga testa något nytt, måste soffan stå i hörnet eller intill väggen?! Varför inte flytta ut kontoret eller våga addera något helt nytt i hemmet. Att gå utanför boxen med möblering, färger, växter eller inredningsdetaljer skapar man ett intresse, nyfikenhet och personlighet hemma. Låt kreativiteten & fantasin sätts gränserna:)

Glöm inte att testa, testa & testa. Ställ er på håll och se om ni vill ändra något, byta plats eller bara flytta på möbleringen helt. Ett hett tips: Ta en bild & granska efteråt oftast ser man då om något behöver flyttas på, inte känns rätt osv.

Hoppas ni fick lite hjälp på vägen?

Kramar 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.