Susan Törnqvist

Ikea hacks

Så roligt att ni gillar Ikea Hacks och vill läsa mer om det! Jag blandar väldigt gärna Ikea möbler hemma med Ikea hacks och dyrare designklassiker tycker det är en otroligt fin mix att blanda. Gör man dessutom möblerna lite personliga med lite hacks så säger jag personligen bara kör. Håller ni inte med? 😊

Tänkte jag skulle bjuda på lite Ikea hacks & jag har hemma och länka till dom inläggen där det står mer hur jag gjort om det är så att ni vill veta mer:) vad tror ni om det?!

Köket under 4000:-

Ja jag tröttnade på vårt vita lantliga kök & hade inte tid att vänta på ett nytt kök innan inspelningen av Vem bor här så vad gör jag?! Jo fram med färg och målar köket i en mörk varm grå ton & byter knoppar. Vips blev köket mindre lantligt och fick ett het nytt uttryck under ynka 4000:- så bra ju! Vill ni läsa hur jag gjorde hittar ni det HÄR.

Vill man inte måla utan bara behålla stommarna på sitt Ikea kök men få nya dörrar så finns det massor av företag som säljer just detta. Googla bara dörrar Ikea kök så kommer massa olika alternativ upp:)

I Matheos rum har jag då satt ihop tre smala Billy bokhyllor och sedan målat dessa i samma ton som väggfärgen. Tycker det är så fint och harmoniskt med ton i ton. Håller ni inte med?! Hur jag gjorde hittar ni HÄR.

Ett annat grymt Ikea hack jag gjort i Thelmas rum är denna säng. Ikea Sundvik som jag satt på vanliga träknoppar på och sen målat i en helmatt möbel kalkfärg. På samma sätt som med skåpet och köket men med denna Färg behövdes ingen häftgrund då färgen i sig är så matt.

En klädställning till baby?! Jag hur smidigt som helt för ynka 100:- Ikeas Lerberg ett par bockben blir perfekta som klädställning för dom små och kostar som sagt bara 100:-/st. Så bra ju!!

I vårt matrum har vi ett Ivar skåp från Ikea som jag bettsat i en svart matt bets två gånger och sen har jag lagt en kalkstenskiva på toppen. Denna är måttbeställd från vårt närliggande stenhuggeri. Har faktiskt en ny idé om ett hack på ett Ivar skåp som jag visar en annan gång när jag gjort det:)

På tal om stenskiva så har jag på vår beståbänk i hallen lagt på en marmorskiva från Superfront. Vips så blir skåpet mycket lyxigare och finare. Håller ni inte med?!

Vårt Bestå skåp i loungen har fått sig ett nytt utseende med dörrar, knoppar, toppskiva, sidor och ben från Bytfront. Även Superfront har massor av fina fronter, dörrar, toppskivor och knoppar att förgylla både sitt kök & sina Ikea möbler med:)

Att gå ton i ton är som sagt en favorit hos mig. Liksom med kläder tycker jag det känns lyxigt på någotvis.

Ett par nya ben kan verkligen lyfta en hel soffas utseende. Mina kommer från Pretty peg som har massor av fina ben till mängder av olika Ikea möbler! Så smart och enkelt!!

Igår gjorde jag något heltokigt, något som ska bli en lampa hade jag tänkt. Ett Ikea hack för typ 99:-. Ikeas sänghimmel för utomhusbruk Solig hängde jag upp i taket, knöt en knut på och klippte sedan av. En lampsladd på det och jag har fått en mysig taklampa för typ 100:-.

Det här va lite av mina. Finns ju oändligt många möjligheter att förvandla vad som helst med lite fantasi och DIY ju. Har ett Ikea hack i huvudet jag bara längtar efter att sätta tänderna i. Måste bara hitta alla tillbehör först:)

Vilket är erat favorit Ikea hack?!

Gillar ni sån här typ av inspo?! Tryck på hjärtat om ni orkar så jag vet♥️

Kramar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.