Susan Törnqvist

Vad hände med….

Vad hände med mitt vita hus vid havet med asfalterad gräsmatta?!

Ja det var det här jag berättade för D bland dom första gångerna vi träffades för snart 15 år sen att jag ville ha ett vitt hus vid havet men att jag avskydde trädgården så mycket att jag ville asfaltera hela gräsmattan. Hahah… så pass att det stod exakt detta om mig i häftet på ett bröllop där man presenterade alla gäster.

Lite små steg år för år har jag tagit i den där trädgården. Från att inte kunna plantera en blomma till att idag ha både ett köksland, blomsterrabatter och massor av krukor planterade med fina växter. Jag hade på riktigt plastblommor i vår lägenhet då jag inte kunde få en blomma att överleva… haha.. idag har jag nya fina snittblommor inne varje vecka & fullt med fina krukväxter i alla rum. Sen kan jag till och med namnet på det mesta jag gillar.. hjälp…

Vad hände med tjejen som bara skulle ha en asfalterad gräsmatta?!

Har jag blivit vuxen på riktigt nu?! För nästan så som jag sa för 15 år sen blev det ju, jag & D har det där stora vita huset, inte med havsutsikt men så pass nära att det bara är en liten promenad bort. Men trädgården är allt annat än asfalterad. Jag har sagt att 2019 är året då jag ska skaffa mig gröna fingrar och högst upp på min & D:s önskelista just nu står ett orangeri. Ett riktigt stort mysigt med en kamin i, murade odlingsbäddar, krukor med fina växter allt beroende på säsong och det viktigaste av allt en riktigt stort matbord med plats för många så man kan sitta där året runt med vänner och familj. Vi har den perfekta platsen r det med så nu är det väl bara att börja bygga.

Inspirationen kommer från Viktoria Skoglund som har ett magiskt fint växthus, kolla bara här:

Ja tänk så mycket man utvecklas ändå. Hur underbart ändå?! Har ni som mig svängt 180 grader någon gång?!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.