Uppdatering Matheo 2 månader – Susan Törnqvist
interiorbysusan

Susan Törnqvist

Annons

Uppdatering Matheo 2 månader

Tänk att denna lilla kärlek redan hunnit bli 2 månader. Snälla tiden gå lite långsammare nu tack! Två månader av enormt mycket kärlek, några fler gråa hår, tidsbrist, några sammanbrott och allmänt vardagskaos men samtidigt helt underbart!

Vet att det är så många av er som är nyfikna på hur det går för oss nu, rutiner, sömn, 3 barn och allt annat så jag tänkte sammanfatta en liten 2 mån uppdatering och så kanske vi tillsammans kan dela erfarenheter ihop? Det är ju liksom det bästa:)

Sömn

Han har ju faktiskt sovit väldigt bra trotts allt. Han ville ju inte alls sova själv i början och han vaknade när han var riktigt nyfödd 1-2 ggr/natt. Idag ser det helt annorlunda ut. Jag brukar vara vaken till 22-23 på kvällarna. Passar på att få min egentid då och har då M sovande i famnen för där trivs han bäst.Han får mat innan jag somnar & sen lägger jag honom i sin säng, en bedside Crib med sitt babynest, med filarna lindade som jag visat innan:) Dom senaste nätterna har han vaknat mellan 05-06:30 för sitt första & enda mål. Vilket har inneburit 7-8h sömn. Drömmen! Jag hoppas peppar peppar detta håller i sig. Så lyxigt!!

2 mån kontroll

I tisdags var vi på BVC & M fick vaccin för rotaviruset. Alla mina barn följer vaccinations programmet då jag personligen litar på den kunskap som vården har & rekommendationen gällande dessa sjukdomar man vaccinerar mot. Att det finns en anledning till att vi just vaccineras mot dessa sjukdomar. Hur känner ni kring vaccin?! Vet att det finns många delade läger i frågan.

Eftersom han också har två systrar på dagis och denna magsjuka är väldigt jobbig med inläggning på sjukhus kändes det som ett självklart val.

Peppar peppar så fick han än så länge inga biverkningar alls från detta. Så skönt & håller tummarna att det håller sig så. I övrigt så är M liten. Ligger 2 kurvor under medelkurvan men följer sin egna kurva vilket är viktigast av allt:) sist var han typ lika stor som Thelma var när hon var 18 dagar och hon är inte speciellt stor hon heller. Haha, han var nog om jag inte mins fel 53cm & ca 4 kg på senaste besöket, helt perfekt men liten. Min mini mini. För min del så gör det mig inget om han är pyttig ett tag till, han kommer snart vara stor och springa iväg så jag njuter lite extra nu.

Rutiner

På kvällarna har vi våra rutiner som jag nämnde ovan och dom fungerar så bra. Han somnar i min famn både på kvällen & för natten. Men ja på dagarna … Ja på dagarna är det svårt med rutiner, dels beroende på vad för jobb som ska göras under dagen och vad som är planerat men också för att den här lilla prinsen har ett närhetsbehov utan dess like. Så fort man lägger ner honom vaknar han efter typ 2 min och skriker. Alltid. Det går bra i bilen & i bilstolen så länge den rör sig. Även i vagnen går det bra, iaf en stund. Hemma är det bara famnen som gäller och då är bärselen min bästa vän.

I övrigt så sover han fortfarande mycket om han får som han vill och är i famnen. Men han är mer och mer vaken nu:) Så mysigt.

Utveckling

Det som är mysigt med 2 mån är ju att dom fortfarande är så små och pluttiga men samtidigt börjar vara lite mer med. Msn kan få ett svar leende, han följer med blicken, han är stark att kunna röra huvudet och han börjar sova bättre & äta mer på rutin.

M är dock en super mammig liten sparv som inte är speciellt nöjd hos någon annan. Men det försvinner ju även det med tiden.

Ja det var väl lite kort om dessa 2 mån. Hur går det för er? Vilken månad tyckte ni mest om?

Kramar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbysusan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Folk som inte vaccinerar sina barn borde inte få gå i allmän förskola. Man vaccinerar inte främst sina barn för deras skull, att de ska slippa åka på någon sjukdom. Allt handlar om flockimmunitet där vaccinationer utrotar vissa sjukdomar som kan DÖDA de som inte kan vaccinera sig av hälsoskäl (sjuka och svaga individer eller för tidigt födda barn).
    Att inte vaccinera sina barn är så fullkomligt egoistiskt och ett tecken på att man är HELT opåläst och oemottaglig för fakta.

Annons