Idag för 6 år sedan – Susan Törnqvist
interiorbysusan

Susan Törnqvist

Annons

Idag för 6 år sedan

I dag för 6 år sen fick jag reda på att jag var gravid med Thyra. Men hur gick det till och hur berättade jag för D? Ja det är inte en historia som är speciellt vanlig eller något som dom flesta är med om.. idag skrattar vi åt det allihop men vid den här tiden för 6 år sen var det allt annat än glädje & lyckorus.

Så hur gick det till? Det tänkte jag ni skulle få veta nu:)

Morgonen den 1/5 2013

Daniel var iväg och jobbade och jag vaknade & mådde dåligt som jag gjort ett tag. Trodde först att jag var magsjuk men eftersom den liksom aldrig försvann så fick jag en känsla i kroppen, undra om?! Undra om jag är gravid?!

Av någon anledning hade jag ett test hemma & det visade nästan omgående positivt.

PANIK!!

Ja exakt så. Jag & D hade inte alls pratat om barn, Daniel var bara 24 & jag ett år äldre och även om vi varit tillsammans i nästan 9 år vid den tiden & hade hus så var barn inte riktigt på kartan då. Jag blev panikslagen, hur ska Daniel reagera?! Och jag hjälp, mamma… Inte redan?!

Nu kan man tror att det normala hade varit att prata med D, men icke. Vid den här tiden hade jag bara två vänner som redan hade barn och båda lite äldre än oss men som fick sina i typ samma ålder som vi va i då. Så jag började med att ringa T, grät och var halvt hysteriskt. Hon lugnade mig så gott hon kunde innan hon skulle jobba. Men behövde ännu mer pepp i min totala chock så ringde C. Vi pratade länge. Jag ville absolut inte vara själv så i mitt chockade jag tackade jag Ja till att hänga med till en lekplats där dom skulle vara.

Alltså som vi skrattar åt det idag att jag som i det läget inte alls var säker på vad jag kände eller ville då, följde med till en lekplats med massa kids.

Pratade med D några gånger i telefon under dagen som vi brukar göra men var så konstig i telefon att han började undra vad tusan som hade hänt.

När jag väl skulle åka hem så fick jag övertalat C att föröka med mig hem när jag skulle berätta för D. Jag var i sån chock själv att jag inte klarade av att vara hemma själv, om jag reagerar såhär, hur ska han då reagera?!

Eftersom vi liksom inte ens hade pratat om barn så hade jag ingen aning om hans känslor, vart han stod.

D stod i duschen när jag & C kom hem. Vi väntade på honom i vardagsrummet och när han kom ut sprang jag fram till honom med tårarna som sprutade åt alla håll och gav honom en kram. Sa fortfarande ingenting & D undrade vad tusan det var som hade hänt?! Vad hade jag gjort?!

Han hann tänka att jag skulle göra slut eller om set var så att jag varit otrogen vet jag att han berättade efteråt. Innan jag med gråten i halsen fick ut orden:

Jag är gravid…

Daniels spontana reaktion var: Men det är ju underbart!! Eller?!

Jag hamnade nog ännu mer i chock och C som satt i soffan skrattade och undrade vad tusan jag hade oroat mig över.

Det var aldrig något snack om saken. Jag var chockad ett tag till och det tog några veckor innan jag riktigt kunde fatta att vi skulle bli föräldrar.

Men 9 mån senare på utsatt BF datum den 6/1-2014 kom hon till oss vår älskade lilla T. Idag 3 barn senare och hon är verkligen världens bästa storasyster.

Idag så skrattar vi högt åt den här historien. Även hur vi fick reda på att Thelma låg i magen är också något vi kan skratta åt men den berättar jag en annan dag.

Men just denna dag 1 Maj är en dag med många minnen ❣️

Hur reagerade ni när Ni fick reda på att ni väntade barn? Så roligt att få höra!

Kramar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbysusan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons