Susan Törnqvist

Hudvård till sommaren

inlägget innehåller Adlinks.

Är det verkligen så?! Är vi äntligen där nu säsongen så otroligt mycket längtat efter sen oktober?! Sol, värme, utomhushäng, grönska & fågelkvitter?! Helt underbart på alla vis ju!

Det jag fått många önskemål och frågor kring är hudvård under just dessa varma soliga vår & sommardagar. Hur ska man tänka under dessa månader?! Slutar jag med syror och vad behöver man tänka på?

Jag tänkte dra detta lite snabbt med några tips på mina favoritprodukter till sommargatderoben i hudvårds väg. Jag tänkte berätta hur jag gör och sen tänkte jag att ni skulle få chansen att ställa era frågor & funderingar så svarar jag på dom i ett separat inlägg:)

Vi börjar med det viktigaste av ALLT! Som egentligen är lika viktigt året om även under vintern. SOLSKYDD – jag har ett separat solskydd speciellt för ansiktet. Detta för solskydd för kroppen inte är anpassade för huden i ansiktet. Jag applicerar mitt solskydd som sista steg i min morgonrutin, alltså efter dagcream. Ett UV-skydd är till för att motverka förtida åldrande från solen mem även för att skydda huden mot solskador. Så glöm för gud skull inte:)

Mitt favorit solskydd är DETTA från Dermalogica. Men även DETTA från Akademikliniken är riktigt bra. Skillnaden mellan SPF30 & 50 är bara någon ynka procent.

Syror då?!

Jag personligen slutar inte med syror under sommaren men jag är också då väldigt försiktig i solen och galet noga med solskydd. Jag använder fortfarande min exfoliering med AHA, BHA & salicylsyra. En syra man ska vara noga med att undvika under sommaren är A-vitamin. Detta då den gör hyn lite tunnare. Med fördel så använd C-vitamin under sommaren då denna motverkar solskador & gör husen klarare med mer lyster.

Så vill ni använda stora under sommaren slarva absolut inte med solskyddet. Isf är det bättre att ni lägger undan dessa under sommaren för att plocka fram dom till hösten igen.

En riktigt bra C-vitamin produkt är DENNA från PTR. Galet bra! Är man på jakt efter ett rent c-vitamin serum är DETTA från Filorga verkligen att rekommendera!


Något man ska satsa extra mycket på under sommaren är utan tvekan FUKT!! Huden tar otroligt mycket stryk av växlande väder, sol, värme & bad. Den blir så otroligt utsatt och väldigt lätt torr. Så ös på med fukt!! Jag personligen använder fukt både i serum, kräm, spray och mask dagligen under dessa månader för att behålla spänst och lyster! Så ska ni sattas på något extra så är det verkligen fukt!

Här kommer mina favoriter som ger just detta! Ett serum, en kräm, en mask, en mist och min lifesaver året om:)

Fuktserumets Rolls Roy , det oslagbart bästa fukt serumet jag testat alla kategorier är DETTA från Jan Marini.

En fantastiskt grym återfuktande kräm är DETTA från Dermalogica. Motverkar fria radikaler, tar bort känsla av stramhet och ger maxat med fukt till känslig sommar hy.

En ansiktsmask som är grym att använda ett par gånger i veckan är DENNA från Beaute Pacifique. Ger omedelbart mer dukt till huden samtidigt som den bygger upp hudens barriär.

Sen använder jag flera gånger dagligen DENNA ljuvligt återfuktande Mist från Dermalogica Som både ger fukt, glow och håller make up på plats. Så grym!!

Min äskande lifesaver då?! Jo DENNA från Beaute Pacifique. Åh mitt hjärta klappar så många slag för senna goding som hängt med mig i år och som är sååå fantastik!!

ö

En favorit produkt för att verkligen lyckas med ett otroligt vackert sommar glow är DENNA favorit från By Terry.

Ja lite såhär tänker jag men jag vet också att många av er har så långa frågor och funderingar. Så passa på att ställa dessa nu så samlar jag ihop det i ett helt inlägg kring just detta:)

Kram på er

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sanna

    1. Vilka ingredienser är viktigt att få med i sin rutin tycker du? (Menar tex c-vitamin, aha syra osv.
    2. Kan man använda c-vitamin i form av serum varje dag?
    3. Vilka ingredienser eller produkter tror du är bäst för att bleka acne märken och ärr man har på kinderna?