Susan Törnqvist

Lyssna på sig själv eller andra?!

Ja vad ska man göra?! Lyssna på sig själv, på vad man vill, vad som är praktiskt eller på andra?! Just nu slåss alla dessa aspekter mot varandra i ett enda kaos hos mig. Anledningen?!

 • Som bilden ovan antyder barnrummen här hemma. Vi har ett problem som jag också lyckas rådfråga dom flesta i vår närhet om, D är så trött på mig! Haha
 • Vi har ett underbart hus men nackdelen med att köpa ett litet hus från 30-talet och sen bygga om & ut gör ju att man inte får det sådär optimalt som man kanske hade tänkt på om man byggt nytt.

  Tjejerna har idag varsitt rum på nedervåningen dom ligger precis bakom vårt vardagsrum i den nya delen längst bort i huset. Precis ovanför deras rum & vardagsrummet har vi vårt sovrum. Så hela golvytan som på nedervången utgör ett stort vardagsrum & 2 barnrum är på övervåningen hela vårt sovrum. Så ni kanske förstår golvytan som finns där. Ca 65 kvm sovrum där vi har varsin Walk in. Eftersom tjejernas rum är på nedervåningen och dom varit små så har vi alla sovit i vårt sovrum. Alla barnen har egna riktiga sängar där inne och alla sover i egna sängar men alla 5 i samma rum. Lyxen då att det är rummet är stort som en lägenhet.

  Nu då till det som gör mig förvirrad och lite snurrig. Det som jag frågar mig 100 ggr .. hur ska jag göra?!. Ska jag lyssna till det jag vill, det jag borde, det som är mest praktiskt?! På mig själv eller andra?!

  Det kliar som ni vet enormt mycket i mina fingrar för att äntligen få göra ett barnrum även till Matheo. På nedervåningen finns inga rum lediga, på övergången har vi förutom värt sovrum ett vardagsrum, ett kontor och vårt gästrum. Så det rummet M kan få är gästrummet. Jag vet han behöver inget eget rum just nu men eftersom tjejerna har varsitt tycker jag lillebror med ska få ett:)

  Men eftersom tjejerna sover hos oss har frågan då varit om dom eller iaf Thyra ska börja sova i eget rum?! Hon vill inte alls sova själv i sitt rum på nedervåningen, vilket jag verkligen förstår. Jag är inte själv redo att släppa ner henne:) Hon vill inte heller att jag flyttar upp hennes rum så hon har sitt rum uppe. Vilket jag med förstår eftersom vi alltid är nere på dagarna. Men då är frågan om hon kanske ska få ta gästrummet som ett sovrum och bara sova så hon börjar sova själv i eget rum?! Men då finns inget rum kvar till Matheo. Som jag verkligen vill 🙂 Jag älskar ju att göra barnrum så jag kan liksom inte låts bli.

  Varken jag eller D tycker det är speciellt jobbigt att vi alla sover i samma rum eftersom alla sover i sina egna sängar och sover hela nätter utan att vakna. Eller ja M han vaknar någon gång mellan 3-5 för mat men annars. Det som möjligtvis stör mig är alla sängar där inne.. haha

  Men då?!

  – Är det konstigt att vi alla delar sovrum?!

  – Borde jag flytta ut tjejerna? Ska dom då få ett gemensamt rum uppe men då blir Matheo utan ett?

  – Ska jag tvinga Thyra sova i sitt rum nere?

  – Eller ska jag göra ett rum till M & låta tiden komma när Thyra själv känner att hon vill flytta Ut & ta det hela då? För någonstans så kommer hon ju inte sova inne i vårt sovrum när hon är större.

  Vad hade ni gjort eller har ni tips på något som jag missat i min rumsekvation här hemma?!

  Kram

  Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

  Kommentarer

  Lämna ett svar

  Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sanna

   Jag hade absolut inte tvingat Thyra att sova ensam på nedervåningen… Låt dom sova inne hos er sålänge ingen i familjen har problem med det😊 så får du dessutom göra ett rum till Matheo.. Tiden kommer då hon känner sig redo att sova i sitt eget rum, och då hänger säkert lillasyster på också👍🏼