Susan Törnqvist

Ska man förverkliga sin dröm?!

Hoppas ni har en underbar påsk bästa! Dagarna bara säger Swish.. hjälp så snabbt det går och så lite man tycks hinna med. Tre barn tar verkligen mer tid än två. Timmarna bara springer iväg med en liten.

Ibland funderar jag på vad man ska bli när man blir stor?! Ni vet det man alltid sa när man var liten. Det som Thyra & hennes kompisar säger nu. Det gulligaste är nog att både hon & hennes kompisar vill ha mitt jobb när dom blir stora. Haha hur gulligt ?!

Mamma jag ska jobba med foto & blogg precis som dig.

Sötisen!

Samtidigt så undrar jag vad jag ska jobba med när jag blir stor. Jag älskar mitt jobb som Influencer men det är ju ett så nytt & osäkert yrke så frågan är om man kan jobba med det även om 5-10 år. Det är ju så svårt att veta.

Jag har ett drömyrke, en dröm som jag haft sen jag var typ 23. Att bli arkitekt. Just då inte särskilt sugen på att plugga igen eftersom jag precis läst textilekonom. Efter Thyra skrämdes jag av tanken att ha små barn & plugga 5 år på Chalmers och sen dess har det alltid legat i bakhuvudet men 3 barn och massa år i skolan.

Orkar man?! Hinner man?! Pallar man?!

Fördelen med att jobba som influenser är ju att jag styr min egentid så det ena behöver inte utesluta det andra. Man kan fortfarande jobba samtidigt som man pluggar. En stor fördel rent ekonomiskt ändå. Men så är ju då frågan. Plugga med små barn hemma? Går det?! Orkar man sätta sig 5 år i skolbänken?!

Det finns en utbildning på Yrgo i Göteborg som är till Arkitekturvisualiserare. Man får i princip rita allt som en arkitekt får men man får och kan inte räkna på konstruktioner & bärigheten. Den utbildningen är med fördel då bara 2 år med praktik.

Jag har ju en dröm om att en dag bygga oss ett egenritat hus.

Frågan är som sagt, ska man förverkliga en dröm innan man blir för gammal och vilken ska man då välja?! 2 år eller 5 år?! Har några av er pluggat samtidigt som ni har små barn?! Hur jobbigt är det & har ni några tips? Åh ännu bättre, någon av er som idag jobbar som arkitekt och har lite tips att ge?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Stylebylovesand

    Hallå finis 😍
    Jag pluggade på universitet med småbarn, läste mäklarlinjen som var två år lång, äldsta va tre år och mellan var 1 år sen föddes trean under utbildningen, så för mig tog set tre år innan jag blev klart. Jag tyckte det ändå gick jättebra att kombinera 😍😍 kör på din dröm, du fixar det 🙌🏼🙌🏼 Kram Anna (stylebylovesand)