Att våga göra det man tänkt på länge – Susan Törnqvist
interiorbysusan

Susan Törnqvist

Annons

Att våga göra det man tänkt på länge

Hej fina,

Igår gjorde jag det där jag tänkt på sååå länge. Alltså redan efter min graviditet med Thelma och när jag förra våren väl skulle göra det koma både jobb & graviditet emellan. Så jag fick vänta men igår då äntligen gjorde jag det. Belkyra, behandlingen som med injektion tar bort dubbelhakan för alltid!

Jag fick min dubbelhaka under mina graviditeter och den försvann inte efteråt. Fett som känns omöjligt att få bort trotts viktminskning. Känner ni igen er?! Jag som inte alls gillar att sövas skulle aldrig tänka på en kirurgi men när det då finns en behandling som ger samma resultat men utan kirurgiskt ingrepp blev jag över lycklig!!

Jag gjorde min behandling som alla andra hos världens bästa Rebecca! Ni som bor i Göteborg med omnejd gå hit, till Stare by Rebecca! Bästa stället & Rebecca är fantastiskt duktig på allt!

Vad är belkyra?
Belkyra deoxicholsyra är det första godkända läkemedlet för behandling av submentalt fett (dubbelhaka). Deoxycholsyra är en syntetisk icke-human, icke-animalisk form av deoxycholsyra, en molekyl som förekommer naturligt i kroppen och som hjälper till att bryta ned och absorbera fettet i kosten.

Hur fungerar det?
Belkyra ger upphov till cellförstörelse i fettcellerna och de kan inte längre ansamla eller lagra fett.
Förstörelsen av fettcellerna framkallar ett vävnadssvar där cellrester rensas bort från området och tas upp av kroppens naturliga metabolism.

Detta är jag precis innan behandlingen. Som ni ser for man en typ av guggtatuering under hakan som en mall som man får injektionerna efter.

Hur går behandlingen till?
Rebecca bedömer utifrån en undersökning om du är rätt kandidat för behandlingen och hur många behandlingar du eventuellt kan behöva. Upp till sex behandlingar kan ges och man upplever synliga förbättringar redan efter 1-4. Behandlingen tar ca 20-30 minuter. Läkemedlet injiceras i små mängder i ett markerat område under hakan. Mängd av läkemedlet som injiceras beror på mängden fett under hakan.

Jag fick is att lägga på hakan innan behandlingen som ska hjälpa lite mot smärtan. Sen börjar behandlingen med stick med sprutan på området. Själva behandlingen går faktiskt snabbt, det tar inte många minuter vilket kan vara bra att veta:)

Vad händer efteråt?
Behandlingen gör ont men smärtan beror verkligen inte nålsticken utan smärtan kommer stegvis utav själva vätskan. Det uppstår en direkt svullnad i området samt att man kan vara lite öm, blåmärken, ojämnheter eller minskad känsel under hakan. Detta är tillfälligt och avtar av sig självt. Svullnaden är som störst första veckan efter behandlingen och därefter minskar svullnaden dag för dag. Efter 6 veckor har du ett slutgiltigt resultat efter behandlingen och är då redo för en ny behandling för önskat resultat.

Såhär såg jag ut direkt efteråt. Redan svullet som sagt. Jag har ingen bild på hur det ser ut idag men som ni kanske förstod när jag hade polo på mig mitt i sommarvärmen är det svullet. Men det visste jag ju också.

Jag får otroligt många frågor om smärtan. Smärtan på en skala 1-10 och hur det verkligen känns.

Sticken gör som sagt inte ont. När Rebecca gjort typ 5 stick tänkte jag men gud detta va ju inget alls. Men sen börjar det, men det är smärta av själva vätskan som känns och inte själva sticket. Jag tyckte det gjorde ondas efteråt, när behandlingen var klar. Men det gjorde som mest ont i ca 2 min efter sen började det avta & efter ca 2 min till var det borta. Det bränns, skulle jag vilja säga. En smärta som är väldigt svår att beskriva men eftersom den är så kortvarig är det inget att vara rädd för. Obehagligt absolut och det ondaste i behandlings väg jag gjort men inget olidligt. På en skala 1-10 skulle jag kanske säga en 7 när smärtan är som mest intensiv.

Många frågar även om hur många behandlingar man/jag behöver.

Det är ju olika beroende på önskat resultat och hur mycket haka man har innan sin första behandling. Jag är inställd på att göra iaf 2st, kanske även 3 beroende på men definitivt 2st. Nr 2 ska jag göra om ca 8v.

Resultatet jämfört med kirurgi då?!

Eftersom behandlingen eliminerar fettcellerna permanent är resultatet precis lika hållbart som efter en kirurgi. Spontant skulle jag nog tom gissa på

Ännu mer hållbart, då kirurgi inte eliminerar fettcellerna utan bara tar bort själva fettet och stramar upp huden. Som

Belkyra faktiskt gör jag tror spontant att belkyra faktiskt är bättre än kirurgi om jag ska bara ärlig. Av denna behandling får du heller inga ärr och du behöver inte oroa dig för narkos eller biverkningar efter en kirurgi. Man är sig själv direkt efteråt och med en sjal runt halsen kan man gå direkt till jobbet.

Vad kostar det då?

Belkyra är en dyrare behandling främst för att själva läkemedlet är extremt dyrt men med tanke på att man blir av med sitt problem för alltid ser jag den ändå som prisvärt och hållbart. En behandling kostar 9900:-. Dom allra flesta behöver iaf 2 st behandlingar men sen som sagt är fettcellerna under hakan ett minne blott.

Hur mycket resultat man får efter 1 behandling?!

Ja det ät extremt individuellt. Beror på hur mycket fett man har innan behandlingen. det är extremt svårt att säga men man ser en tydlig skillnad det vet jag iaf. Jag kommer visa er före och efter bilder om 6 veckor🙂

Är ni intresserade av Belkyra så kontakta Rebecca för er som bor i Göteborg med omnejd. För er andra runt om i landet kolla upp en bra och certifierad salong via estetiska injektions rådet. Så viktigt att gå till rätt ställe.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbysusan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons