Livet svänger så snabbt – Susan Törnqvist
interiorbysusan

Susan Törnqvist

Annons

Livet svänger så snabbt

Fy satan vad snabbt livet svänger alltså! Dom senaste 12h har vi hunnit spendera på akuten & haft en ambulans hemma. Allt är bra nu, viktigt att börja med det känner jag. Annars skulle jag aldrig skriva detta. För mig är det viktigt att landa lite & få perspektiv innan jag delar med mig, så jag aldrig skriver saker i affekt.

Lilla Matheo har under det senaste dygnet verkligen skrämt upp mig rejält.

Eftersom han inte är så gammal så är det ju inte så konstigt att han sover mycket men igår sov han mycket och vaknade inte direkt till och bad om mat. På kvällen efter han fått mat tyckte jag han kändes varm och tog tempen 39,8. Blev helt kallsvettig och orolig direkt. En nyfödd ska inte ha feber och så fort den överstiger 38 ska man kontakta läkare.

Går upp till D som nattat tjejerna och ringer sen till Kry. Så länge han är som vanligt kan jag avvakta säger dom. Äta, kissa och vara med, dom ska inte vara slappa & slöa.

Vi går och lägger oss, tar tempen igen, 40 grader nu och han låter konstigt och känns inte alls som vanligt. Han är liksom så pluttig, en liten fågelunge. Tänker bara hur snabbt han kan bli sämre. Ännu mer oro & hur gör vi med tjejerna som sover?! Samtidigt så smsar jag med min fina vän Tilda och vi bestämmer att vi åker in till akuten med M ihop. Alltså kan ni förstå vilken fin vän jag har?! Hon lämnar man & barn hemma mitt i natten och åker med mig så jag får sällskap in till akuten. Den tacksamheten, ovärdeligt !

Det tar ett bra tag men tillslut träffar vi en läkare som lyssnar och säger att allt låter bra. Han har sannolikt fått en virus förkylning och feber av den, men inget RS virus. Han får koksalt & febernedsättande. Vi åker hem och lägger oss. Lättande att allt var bra.

Vaknar runt 5:30 han får mat men sen låter han inte alls bra. När vi sen går upp börjar jag få panik. Han låter som han anstränger sig rejält, han är kokhet och typ blå på fötter & ben. Han skakar som han fryser & jag ger snabbt alvedon. Ringer hem D, försöker få på tjejerna kläder för föris och försöker ha kontakt med M.

Ringer Kry igen som denna gången sök akut. Jag frågar vart jag ska åka och läkaren säger ring efter ambulans. Alltså ångesten, paniken i det ögonblicket! Ringer 112 & berättar. Dom hör också ansträngningen & skickar en ambulans.

Tycker ändå han börjar bli bättre & när ambulansen kommer blir han noggrant undersökt under ca 30 min. Dom kollar allt samtidigt som M blir bättre & piggare. Vi behöver inte åka in och anledningen till att han blev dålig tror dom beror på en kombo. Han är förkyld så hans mat gjorde honom mer slemmig sen i kombo med hög feber och feber toppar som kroppen inte är tillräckligt utvecklad för att hantera. Så nu kör vi koksalt, febernedsättande (vilket är okej trotts hans låga vikt eftersom vi fått det ordinerat av en läkare) massa mys och kärlek och lite friskluft i det fina vädret så hoppas jag han blir bättre snabbt min lilla minsta älskling. ♥️

Fy så rädd och orolig man blir när ens barn är sjuka och mår dåligt. Inte minst när dom är små. Samtidigt den enorma tacksamheten att det inte är något värre!

Vet att ni var sååå många som ville att jag skulle visa en bild på hur jag lindade M & hur jag gjorde med filtarna för att han skulle sova. Detta lovar jag att visa er! Men låter honom idag bara vara så lovar lovar lovar jag att ta bild och visa er här imorgon♥️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbysusan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Men kära nån då!!! Förstår din ångest, helt och hållet! Stackars lille M och stackars er som behövde gå igenom detta. Vi har sökt akut för liknande infektion på vår lille 3:a. Det slutade också bra, tack och lov! Lillebror fick inhalera ventolin och adrenalin tre ggr, ordentligt med koksalt i näsan och febernedsättande. Efter 5-6 timmar blev vi utskrivna. Det läkarna sa om febernedsättande är att man inte ska vara rädd att ge det, eftersom febern också gör att de små får svårt med andningen. Så vi fick rådet att hela tiden hålla febern i schack, och ge rikligt med koksalt (med egen spruta inte spray (då kommer det för lite). Och att faktiskt ge näsdroppar på natten eftersom det är bättre att de kan andas ordentligt på natten än att det är tvärtom!

  2. Sara

    Men fyy gör ont i mig av att läsa texten 🙁 stackars liten och stackars er!! Vilka tuffa känslor och traumatiskt dygn. Hoppas han bara kryar på sig nu!!

Annons