Susan Törnqvist

3 veckors kärlek

Tänk att denna lilla prins nu blivit hela 3 veckor. Jag vill att någon gör att tiden går hälften så snabbt nu tack! 3 veckor som gravid kändes som 3 månader, 3 veckor med nyfödd känns som 1 vecka. Så märkligt hur olika tiden kan gå. Idag hade vi en otroligt känslomässig dag, många tårar & känslor, berättar mer om den imorgon. Ska landa lite först.

Hur är det nu då? 3 veckor in med tre kids?! Hur känns det att ha fått en son?! Hur mår min kropp, sömn, svårigheter och senaste från BVC. Tänkte ge er en kort liten uppdatering ♥️

Matheo: Min lilla mini kille, det svåraste tycker jag är att hitta kläder. Först att hitta fina kläder men nu att hitta fina kläder i Stl 44/50. Nästan allt börjar från 56 eller 62. Men är man ca 48 cm lång och väger ca 2,9kg så är det mesta för stort. Min lilla mini mini. Eftersom han också är en liten kille har vi sprungit en del på BVC men han mår jättebra, han är bara liten med en liten magsäck. Han är världens mysigaste lilla bebis, nästan alltid nöjd och sover fortfarande mest. Han blir sur när han är hungrig, vill ha ny blöja eller om han ligger själv. Det är han inte så förtjust i, däremot går det otroligt bra både i bilbarnstolen & vagnen. Han sover ändå bra på natten, får sitt sista mål runt 22 på kvällen & vaknar sen mellan 02-04 för mat & blöja. Sen vaknar han oftast av Thyra runt 06:30 då det ändå är dags att vakna för att hinna i till föris. Sen är det ovant att inte få en sammanhängande sömn så man är lite tröttare men jag klagar verkligen inte.

Att få en son då?! Ja ni vet ju att jag vart väldigt chockad och undrade hur gör man med en pojke nu efter RUL. Som mamma till två tjejer kändes det så främmande & konstigt. Sen när han kom kändes det bara rätt och som om det va så självklart på något vis. Så rätt och självklart, meningen helt enkelt. Nu när jag fått två tjejer och en kille så vet jag att man verkligen inte tänker på könet. Det ser lite olika ut vid blöjbyte men annars är det verkligen ingen skillnad. Så märkligt och naivt av mig att ens tänka så som mamma till två innan men så var det och så glad och så tacksam idag som fått både två döttrar och en son.

Tre barn då?! Ja helt underbart och så mysigt men än sålänge är allt ändå väldigt väldigt nytt. Det svåraste är att räcka till när vi är själva bara jag och barnen. Då är det lätt att känna sig otillräcklig med bara två händer på tre barn. Däremot har jag fått in ett grymt flow på morgonen innan lämning på föris. En vinst och ett steg framåt och tänker att man nog säkert snart kommer in i fler rutiner, alla hittar sina nya roller och vi kommer få till det så känslan av att inte räcka till kommer bli bättre.

Jag 3 veckor efter förlossningen?! Jag tror att jag gör samma fel som efter Thelma. Så fort jag fött så försvinner illamåendet och vätskan även den sakta men säkert som gör ont i händerna. Men så snabbt illamåendet är borta är det som att få livet tillbaka och jag glömmer ibland att jag faktiskt precis fött barn. Jag tänker att jag snabbt ska hoppa in i mina vanliga kläder och vara precis som innan med samma mängd energi. Utan att kanske inse, förstå och låta både kroppen och jag ta det lite lugnt för att jag faktiskt precis fött barn. Min största nackdel men ett framsteg är att jag denna gång faktiskt är medveten om detta och försöker att göra tvärtom. Jag försöker låta mig själv inse att det faktiskt bara var 3 veckor sedan jag var höggravid och födde barn, kroppen är långt ifrån sitt vanliga jag och det är både normal och okej. Jag måste ha tålamod och framför allt passa på att bara vara, stanna upp, njuts och inte sätta press på mig själv bara för att jag numera mår bra och inte längre kräks. Sen är man också lite tröttare än vanligt även om jag allt som allt mår väldigt bra, lite svagare i kroppen, fortfarande lite vätska, några gravidkilon & magmusklerna som inte sitter ihop precis så som det är 3v efter. Så lätt att bara känna stress för kroppen och förstå vad den faktiskt gått igenom i 9 månader bara för att jag helt plötsligt mår bra igen. Så det ska jag jobba med nu, tillåta mig själv och inse just detta! Rätt viktigt ändå tror jag.

Nu ska jag försöka ta det lugnt och tillåta mig njuta av bebismyset och inse att kroppen kan må bra av vila. Det är ju väldigt mysigt att ha honom här på bröstet där han trivs som bäst. ♥️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Gabriella

    Så mysigt att läsa om hur ni har det! Vi har ju en liten lillebror som är exakt 1 vecka yngre än eran♡ Han är en riktigt långben i stället o har stlk 56 på många plagg nu. 56 cm lång o 4320 g tung för 2 dagar sen. Så olika det kan vara. Trevlig helg!