Susan Törnqvist

Mina bästa belysnings tips

Hej darlings, 
Ja detta med belysning, det är verkligen helt avgörande för ett rum. Ni som följt mig länge vet hur mycket jag tjatar om just belysning & ljussättning. Det råkar till och med vara så att just belysning är en av dom vanligaste inredningsmissarna vi gör i vårt hem.

Hur man ljussätter sitt rum är det som sätter stämningen & känslan i rummet. Att lyckas med sin ljussättning är inte alltid helt enkelt. Knepet för att lyckas är att använda sig av olika typer av ljuspunkter i ett rum. För oss som jobbar med inredning är detta A&O och den gyllene regeln hette tidigare mellan 5-7 olika belysningpunker per rum, 3-5 st i ett mindre rum. Det är genom dom olika belysningspunktera vi skapar känsla i rummet. Belysning ska ge värme, mjukhet, känsla till rummet och inte bara ge just ljus.

Det vanligaste misstaget är att många oftast bara har en ljuskälla per rum vilket då får rummet att kännas både mörkare och mindre. Med belysning & fler belysningspunkter får man inte bara till rätt stämning man får även rummet att kännas ljusare och större.

Tips: Inred alltid med som sagt minst 3 ljuskällor. I stora rum gäller snarare minst 5 ljuskällor men man kan sällan få för få, alltid bättre med en lampa för mycket än för lite. Här är det olika storlekar & olika typer av belysning som gäller. Exempelvis en taklampa, en bordslampa & en golvlampa. Snygga bordslampor är alltid fina att addera som en inrednings detalj på en byrå, skänk, tv bänken eller ett sidobord. Har man även ett litet rum är en spegel ett tips att addera detta gör rummet större och reflekterar även ljuset så spridningen av ljust blir större. Olika ljuskällor skapar spridning på ljuset och en mysig belysning som kan vara A & O för känslan.


Just nu har Nordiska Galleriet en fantastisk belysningskampanj med 15% rabatt på all deras belysning! Hur galet bra?! Perfekt tillfälle att passa på att fynda ju! Kampanjen pågår till och med den 24/3!

Tänkte tipsa er om några galet fina lampor som känns tidlösa & intressanta. Ger både vackert ljus & är en snygg inredningsdetalj.

Min favorit Buds 2 från Foscarini.

En designklassiker i både glas & plexi som ger otroligt fint ljus och som även är sjukt snygg.


Flos Gatto en klassiker som jag älskar!

Den passar dom flesta hem & inredningsstilar och är en designklassiker som verkligen håller genom tid.


En annan favorit från Flos är utan tvekan deras fina golvlampa IC Lights Floor.

Stilren design som passar dom flesta rum och intedninsstilar och som kommer i tre färgställningar för att passa dom flesta. Den är desutom dimbar och ger ett sånt fint ljus.


Luceplan lampan är en av mina bästa köp helt klart!

Den känns både cool och tidlös, snygg och otroligt kaxig. Lampan som gör ett helt rum utan tvekan.


Flos Copycat är en perfekt bordslampa och inredningsdetalj.

Den är perfekt på ett sidobord som en statement piece. Extra plus för dimmer och otroligt fint ljus.


Några personliga favoriter som gärna får flytta hem till mig kommer här:

KIZU – New Works

ARCO – Flos

PIPISTRELLO TABLE LAMP – Martinelli Luce

HERACLEUM II – Moooi

SNOOPY- Flos

MODO CHANDELIER 15 GLOBES – Roll & Hill


Hos Nordiska Galleriet finns massor av underbara lampor & till den 24 får ni som sagt hela 15% rabatt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.