Asså denna smärta – Susan Törnqvist
interiorbysusan

Susan Törnqvist

Annons

Asså denna smärta

Hjälp, alltså hjälp vilken satans smärta!! Lätt värsta efter förlossningen, helt klart. Åh det finns inte så mkt att göra, bara acceptera faktum att det kommer göra ont ett par veckor.

Jag snackar om brösten och mjölkstockning från H-vettet. En smärta som är helt obeskrivlig, det spänner, bränner, kliar och gör så satans ont.

Jag hade ett rent helvete med amningen med Thyra att det tillslut inte var värt det. Det fingerade inte, inte alls! Så denna gång hade jag bestämt mig innan och tom skrivit i mitt förlossningsbrev, ingen amning.

Bemötandet från alla barnmorskor på BB & förlossningen har bara varit full av förståelse och inte en endaste dömande blick, inte ett enda försök till övertalning. Utan fullt av respekt. Sån skillnad på 5 år. Då fick jag bryta ihop, ha ett barn som inte gick upp i vikt och kämpa i motström innan det kom en förståelse för att amning inte passade varken mig eller Thyra.

Men ett beslut att inte amma är inte smärtfritt, det ska verkligen erkännas. Snarare tvärt om, vare sig man vill eller inte, oavsett om man stimulerar eller inte så rinner mjölken till. Satt och fikade med pappa när lilla M började gråta och då bokstavligt sprutade det ur brösten, massor. Sjukt häftigt ändå men samtidigt rätt Så ocharmigt, men smärtan när mjölken inte får komma ut som den “ska” rent kroppsligt bildar ju stockning. En enormt jobbig och smärtsam biverkning av beslutet att inte amma. Något jag kanske inte riktigt var beredd på ska erkännas. Eller iaf inte att det gör såhär ont. Naivt kanske kan tyckas men ärligt.

Av den anledning att jag med tre barn och jobb vill ha en så enkel och friktionsfri vardag som möjligt. Amningsperioden med T minns jag mest med skräck och ångest. Nu vill jag bara njuta av vår nyfödda lilla prins och känna att allt flyter på med vikt, matning och att allt det nya med ett nytt syskon med tjejerna ska vara mysigt för hela familjen.

Jag står för mitt beslut och får leva kommande veckor med smärta, Ipren, varma duschar och vetekudde när det blir som värst. Det släpper ju tillslut. Så om ni liksom jag av vilken anledning som helst inte vill eller för den delen ens kan amma så var beredda på smärtan. För hallelulja det var inte riktigt jag.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbysusan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons