Susan Törnqvist

Kroppen 6 dagar efter förlossning…

Detta trodde jag aldrig aldrig aldrig att jag skulle våga publicera eller visa för allmän beskådan men man måste ju våga utmana sig själv eller hur?!

Sen tänker jag att det är viktigt att våga visa upp verkligheten. Det här med kroppen efter förlossning har jag tyckt är så galet jobbigt. När jag klev in i duschen efter Thyra fick jag en chock, ursäkta?! Är magen kvar?! Bebisen är ju ute?! Jag trodde typ att jag skulle se ut som innan. Haha inte riktigt, utan mer som en pöst degklump på magen.

Med Thyra har jag varit avsevärt störst både i vikt och om magen. Vet att jag såg andra mammor visa upp en smal och platt kropp bara dagar efter sina förlossningar och fick sån ångest. För mig tog det 9 mån innan min kropp var så nära innan barn jag kunde komma. Så jobbigt vet jag att jag tyckte!

Med Thelma gick jag upp 10kg mindre än med Thyra. Så då upplevde jag verkligen att det gick snabbare med återhämtningen rent kroppsligt. Men det tog nog 1 månad minst innan magen började dra ihop sig ordentligt. Inte lika mycket ångest då som med Thyra men ändå. Kroppen efter en förlossning tyckte jag var lika jobbig. Någon som kan känna igen den känslan?

Det må låta ytligt men det är en jobbig känsla att inte känna igen sin kropp. Det gör att jag inte alls trivts så bra i gravid kroppen heller, med den stora magen och bara känna sig stor & orörlig. Men jag lovade att utmana mig denna graviditeten och det gjorde jag verkligen. Något jag ändå är så glad över!

Så av just dessa anledningar så utmanar jag mig med det här inlägget. Genom att visa bilder jag aldrig någonsin trodde jag skulle våga visa för någon. Min kropp efter tre barn och 3 fullgångna graviditeter på 5 år & nu passerat 30 år. Magen 6 dagar efter förlossningen.

Nej den är inte platt men faktum är att såhär snabbt har min kropp aldrig återhämtat sig innan. Ser ut som jag är gravid i v 18 kanske, lite slapp hy och svullen över naveln. Men än har nog livmodern inte dragit ihop sig helt och magmusklerna sitter fortfarande galet långt ifrån varandra. Efter värkarna har jag dagligen fortfarande. Så platt nej, jag kommer nog aldrig vara mamman som ser ut som vanligt några dagar efter. Kanske just därför jag visar detta. För att visa att inte alla gör det och det är okej!! Vi är alla olika och så är det, det är lika okej hur kroppen än ser ut!

Tänk vi har liksom skapat ett helt nytt liv i vår kropp. Hur coolt är inte det?!

Ingen blev dock gladare än mig när jag i tisdags fick på mig mina Levis 501 igen, dock lite tajtare över höften och men ändå!!! Inget slår riktigt känslan att kunna ha på sig byxor igen efter månader i leggings.

Ja såhär ser jag alltså ut nu 6 dagar efter förlossningen. Den nakna sanningen genom badrumsspegeln.

Att bara våga, våga visa detta för er ser jag som en vinst.

Hur kände ni efter er förlossning och er relation till er kropp då?!

Kramar💋

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.