Han tog ett sista andetag precis innan lillebror tog sitt första – Susan Törnqvist
interiorbysusan

Susan Törnqvist

Annons

Han tog ett sista andetag precis innan lillebror tog sitt första

Det fortsätter med bergochdalbane känslor i vår familj just nu. Liv och död i samma perioder. Sorg och lycka… Vi begravde farmor exakt 3 veckor innan lillebror föddes. Så sorgligt och många många tårar. Att hon aldrig hann träffa lillebror som var så efterlängtad. Sen kom nästa chock. I torsdags morse för vår del….

Samtidigt som vi ligger på BB och väntar på att förlossningen ska dra igång, så har jag och D gått mil på sjukhuset både utanför, runt och i alla lång korridorer. Pratat om farfar, om även han ligger här. Han hade ramlat nån vecka innan men skulle få åka hem men vi tänker ändå, om han ligger här får vi hälsa på då. Så han får träffa lillebror så snart han kommit ut. Han som längtat så efter ett nytt barnbarnsbarn.

MEN…

Vi hinner inte ens så långt. Direkt efter frukost på torsdag morgon när jag står och pratar med läkaren ang min förlossning får Daniel ett samtal.

Jag kommer in i rummet och frågar vem det var, han pappa. Det första jag frågar är: Hur mår farfar? Då brister det.

Farfar är död.

Tårar rinner och känslan att ha sin bara några få timmar gamla bebis i famnen samtidigt som vi får veta att ett annat hjärtat slutat slå och att älskade farfar tog sitt sista andetag samma dag som lillebror föddes. Hjärtat brister!! Så otroligt sorgligt, ledsamt och jobbigt!

Han mådde bra, han skulle åka hem och sen gick det så galet snabbt! Om det ihop med ålder var ett brustet hjärta efter att precis ha förlorat farmor som fick hans kropp att ge upp vet ingen. Känslan att precis förlorat sin bästa vän, stora kärlek, livskamrat och mamman till deras barn efter över 70 år tillsammans måste varit så jobbigt att hantera,

Men att förlora någon nära är aldrig enkelt oavsett ålder, det värker i hela kroppen. Att tänka på att aldrig mer få träffa varken honom eller farmor men främst att dom aldrig fick krama lillebror. Så som dom kramat och träffat tjejerna precis när dom föddes.

Att farfars liv försvann samma dag som lillebror föddes. Tårarna bara rinner av att tänka på det. Några några några dagar till så dom bara hade kunnat träffas hade varit allt man hade velat ha.

I vår familj har nu två liv släkts samtidigt som lillebrors liv precis bara börjat. Ett liv slutar när ett liv börjar har aldrig varit närmare. Sorg och glädje i en så olustig och verklig kombination.

Farfar vi kommer sakna dig och jag hoppas du och farmor nu äntligen fått krama om varandra i Narnia igen efter veckor isär.

När vi kollar på lillebror så ska vi alltid se er två och se hur ni lever genom honom. Hur vi kan se era ögon i hans♥️

Livet så oförutsägbart och motsägelsefullt & skört ♥️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbysusan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons