Susan Törnqvist

Det säger bara swish….

Hej fina,

Hemma igen efter två underbara dagar med Tilda i Stockholm. Alltså Tilda, hade aldrig ens kunnat sätta mig på det tåget i fredags utan henne, så Hilma fin vän jag har ♥️

När man är borta säger det verkligen bara swish. Känns som evigheter för man hinner så mycket när man inte har kidsen med sig samtidigt samtidigt som det går så snabbt.

I fredags var vi på en sen lunch med Tradera på Rosendals trädgård. Så himla mysigt, fick träffa ut gulliga Ellinor igen, alltså hur gullig är hon inte?! Sen träffade jag ett härligt gäng instagram vänner och det var så härligt att få träffas IRL. Så Hilma härliga! Efter en super god, mysigt & härlig lunch med massa gott som Tradera & Relatable fixat åkte vi till Haymarket för lite drinkar. Perfekt avslutning på en mysig eftermiddag. Snön verkligenföll ner från himlen så det kändes nästan som att vara i Narnia när vi var ute på Rosendal.

Jag & Tilda började sedan lördagen med en helt magiskt god hotell frukost på Diplomat. Älskar verkligen det hotellet och den goda lyxiga frukosten.

Sen gav vi oss ut på stan för shopping & inspiration. Vi började på Nordiska Galleriet. Här snackar vi inrednings himlen, inspiration delux. Det bor mest bara designpärlor där inne så oavsett hur mycket jag än önskar så kan inte jag köpa allt där inne men man kan få massvis av inspiration. För dom är grymma på att bygga upp miljöer!

Att färgbilden likt förra säsongen är dov, att det är mega trendigt med neutraler och toner av Beige finns det här inne ingen tvivlar kring. Precis som i modet, heter vårens hetaste färg BEIGE! Något jag älskat redan från förra året då det smög sig in här hemma mer och mer. Så snyggt kolla bara inspo från bilderna jag knäppte där inne…

Alltså hur fint?!

Däremot som alltid när det kommer till trender och inspiration så kvarstår alltid frågan:

– Hur applicerar jag detta i vårt hem?!

– Hållbarhet?!

– Samt frågan jag ställer mig hur mycket jag än älskar detta ovan, alltså älskar. Så snyggt, stilrent och tidlöst med minimalistisk lyx, så dyker det även upp känslor & frågor om det kanske också känns lite platt, tråkigt och kanske opersonligt?

Snyggt, sååå galet snyggt det råder det ingen tvekan i alls.

MEN som alltid med trender, hur hållbart är det egentligen & hur applicerar man det på sin egen verklighet & stil?! Utan att det blir just platt, opersonligt & tråkigt?!

Jag själv brukar känna ganska snabbt om det är så att en trend passar in i vårt hem & vårt liv. Men hur tänker jag då?! När jag som jag berättade i veckan är sugen på att plocka in lite dansk mjukhet i vårt lite hårdare New York hem? Utan att tappa bort det som är vårt, vårt hem, vår stil och vår känsla.

Sen kommer ju det faktum, vi lever med barn och snart 3 barn mellan 5 & 0 år. Mitt tips: Textiler!! Med textiler kan man förändra så mycket med små medel och till bra pris. Det kostar inte alls lika mycket att byta och förändra med textiler. Med textiler och med prints samt detaljerna så kan man plocka in trender & få till en annan känsla utan att tumma på sin egen stil & personlighet.

Det jag personligen investerar i är klassiker, klassiker jag vet som håller genom tid, som har ett andrahands värde och egentligen passar in i dom flesta stilar. Lampor, stolar och vissa möbler, som fungerar med små barn. Att jag drömmer om mitt design matbord kommer jag få göra ett par år, för jag kan inte motivera ett ömtåligt bord som vi måste vara rädda om när vi lever med små barn som målar, pysslar, leker & äter där. Likadant när det kommer till soffa, våra barn hoppar i sofforna, oavsett om vi säger till 20ggr/dag eller inte. Haha så jag skulle aldrig kunna motivera ett dyrt soffköp med våra små barn. Sånna saker får helt enkelt vänta tills barnen är större. Men med nya ben, tyger och textiler kan man förädla dom enklaste av Ikea möbler att kännas både lyxiga och passa in i vilken inrednings stil som helst🙌🏼

Så jag tycker att man ska hitta det som känns hållbart att investera i och som passar ens livsstil. Tänka hållbart och långsiktigt och samtidigt plocka in trender som passar in i sin grundläggande stil och då satsa på textiler och detaljer, det som gör större skillnad än man kan tro.

Men försök att hitta er personliga stil, er personlighet håll er till den och plocka in detaljer och våga mixa! Det är nog ändå mina tips när man säsong efter säsong matas med trender & inspiration och när man som mig också lätt blir kär i det man ser.

Eller hur tänker ni?

Kramar♥️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.